Як під час війни вступити на магістратуру в Україні

Як під час війни вступити на магістратуру в Україні

Через бойові дії скасували проведення звичних іспитів та випробувань. Цьогоріч для вступу до магістратури майбутні правники складатимуть  магістерський комплексний тест.

Для того, щоб здобути ступінь магістра за спеціальностями галузей «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» (крім спеціальності 293 «Міжнародне право»), необхідно буде пройти магістерський тест навчальної компетентності. Про це йдеться у повідомленні на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, повідомляє Інформатор Гроші.

Тест складатиметься з двох компонентів: вербально-комунікативного і логіко-аналітичного. Усього буде 33 завдання, з-поміж яких:

  • 10 завдань на заповнення пропусків у мікротексті;
  • 23 завдання з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів.

На виконання тесту відведено 75 хвилин.

Для того, щоб потренуватися, при міністерстві освіти і науки розробили демонстраційний варіант цього тесту. Його можна пройти онлайн. Якщо інтернет повільний, або немає можливості працювати протягом 75 хвилин за комп’ютером, можна завантажити файл із демонстраційним варіантом тесту. Після виконання завдань можна звіритися із правильними відповідями.

Випробування проходитиме у комп’ютерному форматі, тож учасники зможуть обрати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи того завдання, змінювати варіант відповіді. Це можна робити як у демонстраційному варіанті тесту, так і під час реального тестування.

В обох випадках тестування вступник одразу отримає результат.

Зареєструватися для проходження магістерського тесту можна з 27 червня до 18 липня включно. Для цього потрібно звернутися до приймальної комісії обраного закладу вищої освіти.

Як під час війни вступити на магістратуру в Україні 1

Нагадаємо, що для вступу на магістратуру випускникам бакалаврату всіх спеціальностей, окрім правових та кон'юнктурних, буде достатньо скласти фаховий іспит безпосередньо у закладі освіти, щоб претендувати на бюджетне місце. Водночас для вступу на контракт вимагатимуть лише подачу мотиваційного листа.

Олена Скобцева

Інфографіка: пресслужба Міністерства освіти і науки України

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.