«Інформатор Гроші» переходить на українську мову

«Інформатор Гроші» переходить на українську мову

В цьому році в сфері ЗМІ та інтернет-ресурсів починає діяти мовний закон, який прийняли ще три роки тому. 

Відтак з 16 липня 2022 року державною мовою мають виконуватись Інтернет-представництва (в тому числі веб-сайти, веб-сторінки в соціальних мережах):

  • органів державної влади органів місцевого самоврядування
  • підприємств, установ і організацій державної і комунальної форм власності
  • засобів масової інформації, зареєстрованих в Україні
  • суб’єктів господарювання, що реалізують товари і послуги в Україні та зареєстровані в Україні. 

Одночасно може бути дублювання контенту іншими мовами, але в однакових умовах. Ці правила не стосуються інтернет-представництв «друкованих засобів масової інформації, що видаються винятково кримськотатарською мовою, іншими мовами корінних народів України, англійською мовою, іншою офіційною мовою Європейського Союзу, незалежно від того, чи містять вони тексти державною мовою». Порушення може призвести до накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-5100 грн). Якщо відповідальна особа порушила статтю вперше, покарання обмежується попередженням. 

Нагадаємо і про розповсюдження дії закону на друковані ЗМІ - вони також мають виходити українською мовою. Власники можуть розраховувати на двомовність видання - одночасне тиражування і українською, і іншою. З 16 січня 2022 року ця норма дійсна для друкованих загальнонаціональних та регіональних друкованих ЗМІ, з 16 липня 2024 року - для місцевих друкованих ЗМІ. 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.