Зеленский выступил перед Европарламентом: главное

Зеленский выступил перед Европарламентом: главное

О скорой победе, атаке на Харьков и как укрепить Европейский союз - далее в материале Информатор.Деньги.

Далее прямая речь президента Украины Владимира Зеленского:

“Я радий, що ми об’єднали сьогодні всіх вас країни Європейського Союзу. Але такою ціною. І це трагедія для мене. Трагедія для кожного українця. Трагедія для кожної держави. Це дуже висока ціна. Тисячі загиблих людей. Дві революції. Одна війна. Пять днів повномасштабного вторгнення Російської федерації.

Ви знаєте, я не читаю папірці, тому що папірці в моїй державі закінчились. Це все реальність. І всі ці загиблі люди - справжнє життя. 

Ви знаєте, я вважаю, що ми віддаємо сьогодні за цінності, за права, за свободу, просто за бажання бути рівними, таким самими, як ви. Ми віддаємо найкращих людей, найміцніших, найсильніших українців, надзвичайних. І ми любимо часто говорити про те, що ми переможемо. І я радий, що ви не тільки про це говорити, а й бачите це. І ми точно всіх переможемо. І я впевнений у цьому. Є такий вираз: український вибір Європи”. До цього ми прагнули і до цього ми йшли і йде. І я дуже хотів, щоб звучав у вас там. Від вас до нас вибір Європи Україну. У мене пара хвилин поспілкуватись з вами. Тому що такі у нас перерви через постійні обстріли і ракетні удари. Цей ранок був трагічним для всіх нас. Дві крилаті ракети по Харкову. Місту на кордоні з Російською федерацією. Там завжди було дуже багато росіян і завжди вони дружили. Були дуже теплі відносини. Там більше 20 вузів. Він є місто, де є найбільша кількість університетів в Україні. Молодь, яскрава, розумна. Яка завжди збирається на всі свята на найбільшій площі нашій країні. Площа Свобода. І це є найбільшою площею у Європі. Уявіть собі: дві крилаті ракети у площу Свободи. Десятки жертв - ось така ціна свободи.

Ми боремося просто за свою землю і свою свободу. І повірьте мені, незважаючи на те, що практично заблоковані усі великі міста нашої держави, ніхто в нашу свободу і державу не зайде. Повірьте мені. Кожна площа сьогодення, сьогоднішнього дня. Якби вона не називалась. Вона буде називатися площею свободи. Ніхто не зламає нас. Ми сильні! Ми українці!

Ви знаєте, у нас є бажання, щоб наші діти жили. Це є чесно. Вчора 16 дітей загинуло. І знову президент Путін скаже про те, що це якась там операція. І ми б’єм по військовій інфраструктурі. Де наші діти. На яких вони заводах працюють. На яких ракетах. Може вони в танках їздят. Шістнадцать дітей ти вбив. 

Шановні присутні. У нас дуже вмотивований народ. Ми боремось за наші права, свободу  та життя. А зараз ми боремось за виживання. Це головна наша мотивація. А зараз ми боремось і за те, щоб бути рівноправними членами Європи. І я вважаю, що сьогодні ми показуємо, що ми такі є. З нами Європейський союз буде точно міцніше. Без вас Україна буде самотньою. Ми довели свою силу. Довели, що ми як мінімум, такі самі, як ви. Доведіть, що ви разом з нами. Що ви нас не відпускаєте. Доведіть, що ви європейці. І тоді життя переможе смерть, а світ - темряву. 

Слава Україні!

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.