У Дніпрі активізували боротьбу зі стихійною торгівлею

У Дніпрі активізували боротьбу зі стихійною торгівлею

У Дніпрі активізували рейди проти стихійної торгівлі сезонними товарами. Щодня працівники відділу контролю територій Інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради виїжджають на різні майданчики, що користуються популярністю серед «стихійників». Як правило, це ті місця, де взагалі заборонена вулична сезонна торгівля.

Серед них – «червоні лінії», пішохідні зони в центрі міста та в інших районах (вулиці Глінки, Харківська, Вокзальна, Пастера, площа Старомостова, а також житловий масив Перемога, просп. Гагаріна, просп. Поля, вул. Титова тощо).

 «Традиційно з потеплінням активізується стихійна торгівля сезонними товарами – овочами, фруктами, квітами. Тому зараз активно виявляємо порушників, тих, хто веде таку незаконну діяльність. Надаємо приписи, виписуємо адміністративні протоколи за порушення правил благоустрою території міста, складаємо акти комісійного обстеження. Паралельно проводимо роз’яснювальну роботу. Сьогодні так званий бич у нашій роботі – це оптовики, які мають багато стихійних точок у місті. Вони не хочуть торгувати законно на ринках і сплачувати податки. Тому боремося з цим явищем усіма силами. Мета – очистити місто від стихійної торгівлі. І ми обов’язково її досягнемо», – повідомив начальник відділу контролю територій Інспекції з питань благоустрою міської ради Дніпра Назар Назаренко.

У Дніпрі активізували боротьбу зі стихійною торгівлею 1

Наразі адмінштраф за порушення правил благоустрою міста, до яких належить і стихійна торгівля, становить від 360 до 1460 грн. На системних порушників укотре складають адмінпротоколи. Комунальне підприємство «Благоустрій міста» виписує рахунок за використання об’єкта благоустрою не за цільовим призначенням. У такому разі штраф може сягати п’ятикратного розміру від суми, яка сплачувалася б офіційно. Крім того, цим торговцям доведеться оплатити й демонтаж торговельної точки.

Серед таких систематичних порушників – дніпрянка Світлана. Жінку разом з іншими торговцями працівники інспекції виявили під час чергового рейду 2 травня. Пані Світлану вже втретє впіймали на стихійному продажі квітів і розсади на пішохідній зоні проспекту Богдана Хмельницького, 162. Інспектор склав відповідний протокол, акт комісійного обстеження, а підрядники КП «Благоустрій міста» відправили товар на штрафмайданчик.

У Дніпрі активізували боротьбу зі стихійною торгівлею 2

Зі свого боку головний спеціаліст відділу контролю територій Інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Дмитро Гейко пояснив: після сплати всіх адмінштрафів порушниця зможе забрати свій товар.

У Дніпрі активізували боротьбу зі стихійною торгівлею 3

Водночас займатися сезонною торгівлею можна в законний спосіб. Щоб продавати у дозволених місцях овочі, фрукти та квіти, вирощені на присадибних ділянках, необхідно укласти договір із комунальним підприємством «Благоустрій міста» на зміну цільового призначення об’єкта благоустрою.

У Дніпрі активізували боротьбу зі стихійною торгівлею 4

У Дніпрі активізували боротьбу зі стихійною торгівлею 5

Загалом із початку року працівники відділу контролю територій Інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради склали понад 450 протоколів за стихійну торгівлю, за якими адміністративна комісія виписала постанови щодо стягнення штрафів на суму 124 тис. грн.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.