Безпечна школа: В одному із закладів освіти Дніпра перевірили сигналізацію та її взаємодію із Ситуаційним центром

Безпечна школа: В одному із закладів освіти Дніпра перевірили сигналізацію та її взаємодію із Ситуаційним центром

У закладах освіти Дніпра триває реалізація міської програми «Безпечна школа» на 2018-2022 роки, ініційованої мером Борисом Філатовим.

Основна її мета – створення умов для безпечного та комфортного навчання. Серед заходів муніципальної програми – встановлення у школах камер відеоспостереження, турнікетів на вхід і вихід, охоронної сигналізації, «тривожних кнопок». Ця система приєднана до Ситуаційного центру в міській раді.

Безпечна школа: В одному із закладів освіти Дніпра перевірили сигналізацію та її взаємодію із Ситуаційним центром 1

Безпечна школа: В одному із закладів освіти Дніпра перевірили сигналізацію та її взаємодію із Ситуаційним центром 2

 23 квітня у навчально-виховному об’єднанні № 28 провели практичну перевірку охоронної сигналізації та її взаємодію із Ситуаційним центром. За легендою, у заклад намагався проникнути підозрілий громадянин. Адміністратор НВО натиснула «кнопку тривоги».

Безпечна школа: В одному із закладів освіти Дніпра перевірили сигналізацію та її взаємодію із Ситуаційним центром 3

Сигнал надійшов на пульт Муніципальної варти у Ситуаційному центрі, на екранах якого з’явилося відео зі шкільних камер спостереження. За чотири хвилини до НВО прибув екіпаж Муніципальної варти – для з’ясування ситуації.

Безпечна школа: В одному із закладів освіти Дніпра перевірили сигналізацію та її взаємодію із Ситуаційним центром 4

Безпечна школа: В одному із закладів освіти Дніпра перевірили сигналізацію та її взаємодію із Ситуаційним центром 5

«У 2018 році за програмою «Безпечна школа» охоронною сигналізацією, тривожною кнопкою, камерами та турнікетами були обладнані 13 шкіл. У 2017 році  8 шкіл були оснащені охоронною сигналізацією – там її планується оновити. На вході у чергового є «тривожна кнопка». Якщо вона спрацьовує, одразу приїжджають працівники КП «Муніципальна варта» та розбираються з конфліктними ситуаціями. Головне – вся будівля школи, де є сигналізація, перебуває під охороною. Це виключає можливість злому та крадіжки», – розповів директор комунального підприємства «Безпечна та інноваційна освіта» Андрій Калашников.

Безпечна школа: В одному із закладів освіти Дніпра перевірили сигналізацію та її взаємодію із Ситуаційним центром 6

За його словами, цього року обладнання за програмою «Безпечна школа» планується встановити у 16 закладах освіти міста. У НВО № 28 участю в програмі задоволені.

Безпечна школа: В одному із закладів освіти Дніпра перевірили сигналізацію та її взаємодію із Ситуаційним центром 7

«Наше НВО доволі велике. Тут навчається 1200 учнів. Тому цілком доречно, що наш заклад став одним із перших учасників «Безпечної школи». Батьки, педагогічний колектив спокійні за дітей. Ми знаємо, скільки їх прийшло до школи, як вони пересуваються. Крім того, ми цілком захищені від, наприклад, крадіжок з боку сторонніх людей. Головне, що все облаштовано коштом міського бюджету. Батьки нічого не сплачують», – зазначила директор навчально-виховного об’єднання № 28 Ніла Ломако.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.