Борис Філатов вручив першим переможцям міської акції «Дніпро – простір чистоти» сертифікати на 8 мільйонів гривень

Борис Філатов вручив першим переможцям міської акції «Дніпро – простір чистоти» сертифікати на 8 мільйонів гривень

У Дніпрі підбили перші підсумки акції «Дніпро – простір чистоти». Загальноміську естафету з прибирання дворів і садиб започаткували з ініціативи мера Бориса Філатова.

За перший рік існування вона об’єднала близько 6,5 тисяч містян. Нині в мерії оголосили новий етап безстрокової акції «Дніпро – простір чистоти», тож дніпровців закликають долучитися до ініціативи та скористатися можливістю отримати кошти на реалізацію проектів для своїх будинків. Торік у різних районах Дніпра провели близько сотні суботників. 

«Ця акція буде безстроковою. Тож запрошую всіх до участі. Я завжди говорив, що у багатьох, на жаль, рідне місто чи навіть рідна країна закінчуються на порозі власної оселі. Щоб зробити життя кращим і комфортнішим, треба об’єднувати зусилля влади та громади. Якими б не були здобутки децентралізації та хай як ефективно працює міська влада, без людей нічого не буде. Є велика кількість завдань і проблем, що накопичувалися десятиліттями. Для їхнього вирішення замало зусиль комунальних служб чи мера – при будь-якому бюджеті в будь-якій країні світу. Успішними є країни, в яких люди проявляють свою громадянську позицію. Де є небайдужі люди, там – успіх», – сказав Борис Філатов під час нагородження перших переможців акції «Дніпро – простір чистоти» 19 квітня. 

Найкращими стали будинки, де відбулися наймасовіші та найефективніші суботники. Тамтешні мешканці проявили найбільше активності та працювали згуртовано й злагоджено. Вони поєднали роботу й змістовне дозвілля: лунала музика, були розваги для малечі, працювала польова кухня.

Мешканці цих будинків-учасників отримали грошові премії на загальну суму 8 млн грн. Перемогу розділили представники будинків № 22, № 5Д, № 5Є, № 5К, № 5Л, № 5Н, № 5П, № 5Т на житловому масиві Покровський, а також будинку на вулиці Максима Дія, 5 (3 млн грн). У переліку найкращих також мешканці будинку № 22 на вул. Велика Діївська (1,5 млн грн), будинку № 28, що на житломасиві Тополя-2 (1,8 млн грн), будинків № 22А, № 24, № 24А на проспекті Богдана Хмельницького, а також будинку № 2 на вулиці Гавриленка (1,7 млн грн).

Борис Філатов вручив першим переможцям міської акції «Дніпро – простір чистоти» сертифікати на 8 мільйонів гривень 1

За виграні кошти містяни зможуть заасфальтувати внутрішньоквартальні дороги, облаштувати місця для парковки, поставити лавки, спортивні та дитячі майданчики. Які саме роботи з благоустрою зазначених прибудинкових територій необхідно провести, пропонували самі люди. Мешканка одного з будинків-призерів, що на житломасиві Покровський, Валентина Шевченко розповідає: їхній двір великий і дружний, тож на прибирання виходять вже не вперше. Жінка зізнається,що на такий виграш не розраховувала, тож тепер просто приголомшена. Нині разом зі своєю командою вона планує зібрати нараду – щоб якнайшвидше почати втілювати заплановане.

Борис Філатов вручив першим переможцям міської акції «Дніпро – простір чистоти» сертифікати на 8 мільйонів гривень 2

Борис Філатов вручив першим переможцям міської акції «Дніпро – простір чистоти» сертифікати на 8 мільйонів гривень 3

«Я насправді шокована. Мене вже чекають, ми дуже раді. У нас багато планів. Робитимемо дитячі майданчики, огородження для клумб, оновимо доріжки, парковку, альтанки поставимо урни, лавочки. Думаю, візьмемо участь в акції ще раз. Обов’язково, але не цього року», – розповіла Валентина Шевченко.

Щоб приєднатися до загальноміської акції «Дніпро – простір чистоти», необхідно заповнити заявку на сайті міськради: http://prostirchystoty.dniprorada.com.ua. Всі подробиці також можна отримати, звернувшись на єдину гарячу лінію: +38 (056) 732 12 12; +38 (095) 732 12 12; +38 (096) 732 12 12; +38 (073) 732 12 12.

Крім цього, всіх учасників акції «Дніпро – простір чистоти» забезпечують необхідним інвентарем. Їм видають граблі, мітли, лопати, совки, віники, рукавички, відра, фарбу та пензлі. Комунальники Дніпра також допомагають, наприклад, зі зварювальними роботами та обрізуванням аварійних дерев. Після прибирання все сміття вивозять спеціальною технікою.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.