Мер Дніпра Борис Філатов ініціював створення ще однієї програми підтримки ОСББ і ЖБК

Мер Дніпра Борис Філатов ініціював створення ще однієї програми підтримки ОСББ і ЖБК

У Дніпрі з ініціативи мера Бориса Філатова створять нову програму підтримки багатоквартирних будинків, що передбачає повне фінансування з міського бюджету для ОСББ і ЖБК.

Вона допоможе роботі об’єднань, які через брак коштів, часу, необхідних навичок або складність робіт не можуть долучитися до наявної муніципальної програми співфінансування. Очільник міста назвав це рішення важливим і стратегічним для розвитку об’єднань.

«У цьому та наступному роках 20% від коштів житлово-комунального господарства у місті буде спрямовано на фінансування та ремонти ОСББ. Лише 2019 року на це піде близько 40 млн грн. Усі ОСББ і ЖБК, що розташовані у Дніпрі, зможуть претендувати на повне фінансування з міського бюджету. При цьому наявна програма співфінансування не припиняє своєї роботи», – зазначив Борис Філатов під час брифінгу 21 березня. Відбір учасників проводитимуть двічі на рік.

Для цього робитимуть комплексний аналіз кожного будинку – розглядатимуть його технічний і соціальний стан. Після визначення пріоритетів перелік учасників затвердить спеціальна комісія. До її складу увійде понад 20 осіб – голови ОСББ, керівники районів, профільні фахівці, депутати міськради та представники громадськості. При цьому мер не матиме на комісію жодного впливу. Найближчим часом проект нової програми опублікують на сайті міськради.

Голосування за ініціативу відбудеться на найближчій, квітневій сесії. Зазначимо, що нині житловий фонд Дніпра налічує близько 6,3 тис. багатоквартирних будинків. У майже чверті з них створено різні форми самостійного управління – об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи та кооперативи з обслуговування.

Завдяки першій муніципальній програмі співфінансування, яку ухвалили за редакцією міського голови, протягом останніх трьох років понад 620 її учасників отримали загалом більше 123 млн грн на реалізацію власних проектів розвитку будинків.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.