У Дніпрі в День Героїв Небесної Сотні провели патріотичний флешмоб «Герої не вмирають»

У Дніпрі в День Героїв Небесної Сотні провели патріотичний флешмоб «Герої не вмирають»

20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, у центрі Дніпра на згадку про полеглих за Україну під час Революції Гідності влаштували патріотичний флешмоб «Герої не вмирають».

На площі Героїв Майдану виклали назву акції зі 189 портретів загиблих Героїв і світлин київського Майдану тих часів, підсвічених лампадками. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих учасників Революції Гідності.

У Дніпрі в День Героїв Небесної Сотні провели патріотичний флешмоб «Герої не вмирають» 1

У Дніпрі в День Героїв Небесної Сотні провели патріотичний флешмоб «Герої не вмирають» 2

«Сьогодні згадуємо всіх загиблих на Майдані під час Революції Гідності. Всі вони – Герої Небесної Сотні, які полягли, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи свободу заради того, щоб змінювати Україну, жити вже в іншій державі. Проводячи цей пам’ятний захід, хочемо, щоб мешканці міста, а особливо молодь, згадали події, які відбулися на Майдані у Києві п’ять років тому. Полеглі Герої показали силу та незламність українського духу. Дніпро пам’ятає й цінує подвиг кожного», – сказав заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Олександр Шикуленко
Олександр Шикуленко

Цього вечора на сцені прозвучала спільна молитва представників релігійних громад міста. Згадали історії Героїв Небесної Сотні, зокрема першу жертву подій на Майдані – Сергія Нігояна з Дніпропетровщини. Також виступили представники творчої інтелігенції, учасники Євромайдану, ветерани АТО/ООС (Операції об’єднаних сил). Крім того, пролунали патріотичні вірші, а також пісні, народжені в АТО, у виконанні Олександра Клеця. Після завершення заходу всі присутні заспівали Державний Гімн України.

У Дніпрі в День Героїв Небесної Сотні провели патріотичний флешмоб «Герої не вмирають» 4

У Дніпрі в День Героїв Небесної Сотні провели патріотичний флешмоб «Герої не вмирають» 5

Дніпрянка Вікторія Таніч разом із колегами теж приєдналася до патріотичної акції пам’яті.

«Цим заходом Дніпро демонструє, що ми всі пам’ятаємо загиблих на Майдані людей, їхню боротьбу за краще, достойне майбутнє для України й усіх її громадян. Герої назавжди залишаться в історії як ті, хто врятував державність та єдність», – зазначила мешканка міста.

Нагадаємо, День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, що відзначається в Україні на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.