Дніпрянам більше не треба самим надавати довідку про склад сім’ї для оформлення пільг

Дніпрянам більше не треба самим надавати довідку про склад сім’ї для оформлення пільг

З 1 лютого у Дніпрі громадяни, які звертаються до районних управлінь соціального захисту за призначенням різних видів державної допомоги, субсидії, пільг та інших державних виплат, не мають надавати довідку про склад сім'ї. Співробітники управлінь самостійно це зроблять через електронний реєстр мешканців. Про це під час прес-конференції 30 січня повідомила виконувачка обов’язків заступника міського голови Яніка Мерило.

За її словами, це стосується громадян, які вже внесені до відповідного реєстру. На сьогодні там міститься інформація про 233 тис. містян, і він постійно оновлюється.

Дніпрянам більше не треба самим надавати довідку про склад сім’ї для оформлення пільг 1

«Електронний реєстр мешканців – це закрита система, яка має максимальний захист персональних даних. Співробітники управлінь соцзахисту мають спеціальний електронний цифровий підпис, через який отримують доступ лише до розділу щодо складу сім’ї цього реєстру. Розпочали саме з цієї довідки, оскільки вона є затребуваною для соцслужб. Масштабуватимемо, щоб і комунальні служби теж самостійно отримували довідку про склад сім’ї без участі заявника, якщо це потрібно», – сказала представниця мерії.

Дніпрянам більше не треба самим надавати довідку про склад сім’ї для оформлення пільг 2

Зі свого боку начальник відділу з питань соціального захисту населення, пенсійного забезпечення та субсидій управління соцзахисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Володимир Плаксій зазначив: якщо заявник раніше не звертався за довідкою про склад сім‘ї і відповідну інформацію про нього ще не занесено до електронного реєстру, йому необхідно буде звернутися до центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) або до відповідного відділу у районній раді й подати документи для занесення до електронної бази.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.