У Дніпрі з'явилися мобільні комплекси для зважування вантажівок

У Дніпрі з'явилися мобільні комплекси для зважування вантажівок

26 грудня у Дніпрі презентували 4 пересувні вагові комплекси, які місту й області надає Укртрансбезпека. Їх придбали за кошти, які українському уряду надала Європейська комісія.

У Дніпрі з'явилися мобільні комплекси для зважування вантажівок 1

Водночас у мерії Дніпра виділили 5 млн грн на проектування автоматичних станцій, що стоятимуть на в'їздах до міста. Пересувні офіси – це сучасні автомобілі, обладнані дизельними двигунами ЄВРО-5. Усередині тут є все необхідне – принтери, комп'ютери з доступом до потрібних баз даних, а також обладнання для зважування та вимірювання негабаритів, пристрої для отримання інформації з тахографів під час контролю режиму праці та відпочинку водія.

У Дніпрі з'явилися мобільні комплекси для зважування вантажівок 2

Мобільні комплекси працюватимуть з пасажирськими перевезеннями, таксі, а також під час перевірки плавзасобів або, наприклад, стихійних стоянок.

У Дніпрі з'явилися мобільні комплекси для зважування вантажівок 3

«Керівництво міста та області постійно долучається до роботи Укртрансбезпеки. Є підтримка та комунікація. Крім того, Дніпровська міська влада виділяє кошти та будує дороги. І для того, щоб вони слугували десятки років, потрібен якісний габаритно-ваговий контроль», – зазначив голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк.

У Дніпрі з'явилися мобільні комплекси для зважування вантажівок 4

Комплекси допоможуть зберегти дороги, які руйнує великовантажний транспорт. За відсутності об'їзної дороги це – нагальна проблема для Дніпра.

У Дніпрі з'явилися мобільні комплекси для зважування вантажівок 5

Як відомо, нормою є 40 тонн + 2% для вантажівок і 44 тонни – для контейнеровозів. Водночас є випадки, коли водії фур із зерном навантажують машини до 100 тонн.

У Дніпрі з'явилися мобільні комплекси для зважування вантажівок 6

«Як міська влада, ми дуже часто ставили перед Кабінетом Міністрів питання того, що через відсутність об'їзної дороги великогабаритний транспорт розбиває дороги. Ці автомобілі, що контролюватимуть вагу транспортних засобів, дуже допоможуть міській владі. Ми працюємо з Укртрансбезпекою та обласною державною адміністрацією. Місто виділило 5 млн грн на проектування автоматичних станцій, що стоятимуть на в'їздах до міста. І Укртрансбезпека разом із Нацполіцією зможуть контролювати перевізників», – підкреслив мер Дніпра Борис Філатов.

У Дніпрі з'явилися мобільні комплекси для зважування вантажівок 7

Комплекси також переміщуватимуть у різні точки, щоб недобросовісні перевізники не намагалися в обхід провозити надважкі вантажі. Загалом по всій Україні мають запрацювати 78 таких зважувальних пунктів.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.