У Дніпрі демонтують незаконні бензинові та дизельні автозаправки

У Дніпрі демонтують незаконні бензинові та дизельні автозаправки

У Дніпрі за ініціативи мера Бориса Філатова та спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій демонтують незаконні дизельні та бензинові АЗС. Таке рішення міські депутати підтримали під час 28-ої чергової сесії 20 грудня.

У Дніпрі демонтують незаконні бензинові та дизельні автозаправки 1

Повноваження зносити незаконні АЗС отримало міське КП «Благоустрій». Раніше підприємство могло займатися демонтажем лише газових станцій.

Роботи супроводжуватимуть представники муніципальної варти та Нацполіції.

Наразі у Дніпрі нараховують кілька десятків несанкціонованих заправок, що постачають бензин або дизель. Фактично жодну з них не введено в експлуатацію, адже їхні власники не мають дозволів від Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Нелегальні заправки часто розташовують у притул до житлових будинків або дитсадочків і шкіл. Такі пункти загрозливі, адже тут часто нехтують правилами безпеки. А це може призвести до вибухів і отруйного випаровування, шкодячи життю та здоров’ю людей.

У Дніпрі демонтують незаконні бензинові та дизельні автозаправки 2

«У місті стоїть багато бочок, що продають паливо. Згідно з рішенням сесії від завтра КП «Благоустрій» разом з Муніципальної вартою та поліцією Дніпра братимуть участь у демонтажі цих незаконних пересувних заправок. На сьогодні їх по місту близько 20 – 30. Вони постійно з'являються у різних місцях, адже є мобільними», – прокоментував директор департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міської ради Руслан Мороз.

У Дніпрі демонтують незаконні бензинові та дизельні автозаправки 3

«Поліція не має матеріальної можливості ліквідувати такі заправки. Ми можемо зафіксувати порушення. А вони просто переїжджають з точки «А» в точку «Б». Такі заправки небезпечні для життя та здоров'я громадян, загрожують безпеці дорожнього руху. Найдієвіший метод боротьби з ними – спільна робота поліції та міської влади», – сказав заступник начальника Головного управління Національної поліції в Дніпропетровської області Володимир Богоніс.

Нагадаємо також, що під час хвилі демонтажу незаконних газових АЗС влітку поточного року міські служби прибрали з вулиць понад 70 станцій.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.