Хто і за скільки будує «оглядовий майданчик» під Черкасами

Хто і за скільки будує «оглядовий майданчик» під Черкасами

На дамбі в Кременчуцькому водосховищі біля Черкас розпочалося будівництво оглядового майданчика вартістю в майже 9 мільйонів гривень.

Хто і за скільки будує «оглядовий майданчик» під Черкасами 1

Виконує роботи організація Трансстроймеханізація. До кінця року планують повністю завершити будівництво. – в принципі цей скупий і лаконічний коментар начальника Служби автомобільних доріг в Черкаській області Владислав Демиденка довгий час був єдиним, що відомо про цей загадковий об’єкт.

Вперше про будівництво на дамбі Кременчуцького водосховища неподалік станції Панське заговорили в кінці жовтня. 25 жовтня заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе опублікував у своєму «Фейсбуці» проект будівництва.

Посадовець додав, що автором проекту є дизайнерского бюро Dekart Studio. Це товариство має одеську прописку, і за інформацією того ж таки Парцхваладзе також займається проектуванням реконструкції черкаського драмтеатру. Очільником студії є одеський архітектор Анатолій Ескарьов.

Як стало відомо зі слів очільника черкаської САД, роботою займається товариство «Трансстроймеханізація». Географічно цей підрядник є далеким від Черкас, проте в області «екзотична» компанія добре відома.

Зокрема, ТСМ виконує ремонт відрізку дамби: дорога Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на ділянці км 12+300 - км 23+062 вартістю в 109 мільйонів гривень.

На цій ділянці якраз і будується оглядовий майданчик. Жодної інформації про нього в мережі «Прозорро» довгий час не було при тому, що роботи стартували ще в кінці листопада.

Лише 15 грудня була опублікована інформація щодо додаткових робіт на ділянці. Рішення про укладання договору ухвалено тендерним комітетом 14 грудня. Сума – 8,72 млн грн.

Хто і за скільки будує «оглядовий майданчик» під Черкасами 2

ТОВ «Трансстроймеханізація» прописане в Києві, засноване болгарською компанією «АО Гражданметропоставка» та чорногорським підприємством «АО Комунспецмонтаж ЛТД». Кінцевим бенефіціаром «Трансстроймеханізації» є громадянин Італії, житель Риму Пізолато Цельсо. Директором компанії з капіталом в 15 млн грн є уродженець Черкас Володимир Василенко.

За останні 5 років підприємство отримало підрядів на 296 млн грн.

Володимир Дяченко

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.