У Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний «Забіг Миколайчиків»

У Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний «Забіг Миколайчиків»

У суботу, 16 грудня, у Дніпрі на Фестивальному причалі відбувся благодійний легкоатлетичний забіг серед дітей та дорослих «Забіг Миколайчиків». Захід вже вдруге проводить біговий клуб Start Dnipro за підтримки управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради та партнерів.

У Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний «Забіг Миколайчиків» 1

Цьогоріч у «Забігу Миколайчиків» взяли участь понад 200 осіб, у тому числі вперше і 65 дітей з обмеженими можливостями, якими опікується «Благодійний Фонд «Добра Планета». Саме ці дітки першими вийшли на старт. Для них дистанція була символічною – 400 метрів.

У Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний «Забіг Миколайчиків» 2

Привітала усіх учасників «Забігу Миколайчиків» президент Дніпропетровської обласної федерації легкої атлетики Марина Філатова. Вона зазначила, що забіг – благодійний. Стартові внески були лише для дорослих учасників. Усі зібрані кошти підуть на допомогу Верхньодніпровському  будинку-інтернату №2 для дітей з особливими потребами.

У Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний «Забіг Миколайчиків» 3

«Сьогодні погода нас трошки не радує, але нехай невеликий дощ принесе кожному удачу. Успішних стартів, гарного настрою усім і перемоги – найспритнішим», – побажала Марина Філатова.

У Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний «Забіг Миколайчиків» 4

Зі свого боку начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики міськради Олександр Осипов сказав, що управління і надалі підтримуватиме подібні спортивні заходи, що спрямовані на розвиток фізичної культури у місті, зокрема легкоатлетичних забігів.

У Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний «Забіг Миколайчиків» 5

«Минулорічний «Забіг Миколайчиків» показав, що містянам подобаються такі заходи, особливо дітлахам. От і зараз серед учасників багато дітей, і це не може не радувати. Майже усі дотрималися умови – прийшли вдягнені у елементи новорічних костюмів», – розповів представник мерії.

У Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний «Забіг Миколайчиків» 6

Кожен учасник обирав свою дистанцію. Наприклад, забіг добра – це 10, 5 та 1 км для дорослих, дитячі забіги – 1 км та 400 метрів, сімейні естафети щастя – 2000, 1000 та 500 метрів.

У Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний «Забіг Миколайчиків» 7

Одна із учасниць спортивного заходу молода мама Ганна Коба прийшла на спортивне свято у костюмі Снігурки разом із чоловіком та маленькою донечкою.

У Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний «Забіг Миколайчиків» 8

«Минулого разу лише чоловік брав участь у «Забігу Миколайчиків», а цьогоріч я вирішила його підтримати, зокрема моя дистанція – 1 км. Дуже добре, що у місті проводять такі добрі, яскраві спортивні заходи. Дякуємо організаторам», – додала дніпрянка.

У Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний «Забіг Миколайчиків» 9

Родзинка цьогорічного «Забігу Миколайчиків» – благодійний аукціон, серед лотів якого ялинка, зроблена дітками з особливими потребами, медалі відомих спортсменів, зокрема, і золота медаль, яку виборола на чемпіонаті  Європи у 2012 році паралімпійка, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Олена  Глебова. Спортсменка зазначила: зовсім не шкода розлучатися з медаллю, нехай вона комусь теж принесе вдачу.

Також на усіх учасників чекали різні конкурси, у тому числі і на найкращий новорічний костюм, призи, подарунки, частування гарячими напоями та солодощами.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.