Борис Філатов: Уперше у Дніпрі школи-тисячники комплексно ремонтують за кошти міста

Борис Філатов: Уперше у Дніпрі школи-тисячники комплексно ремонтують за кошти міста

13 грудня у Дніпрі після комплексного капітального ремонту відкрили школу № 97. Це – перший навчальний заклад, де за кошти міського бюджету провели масштабну реконструкцію: від утеплення фасадів до будівництва пандуса, якого тут ніколи не було. У 2018 році за таким принципом планують відремонтувати ще 8 шкіл міста.

Борис Філатов: Уперше у Дніпрі школи-тисячники комплексно ремонтують за кошти міста 1

«Уперше за муніципальні кошти школи ремонтують комплексно. Це – робочий процес. Те, що повинен робити муніципалітет. Думаю, до 2020 року ми зможемо охопити основні школи, які потребують капітального ремонту. Раніше цього не робили по 10, 20 чи 40 років», – наголосив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Борис Філатов: Уперше у Дніпрі школи-тисячники комплексно ремонтують за кошти міста 2

У будівлі 97-ї школи замінили старі дерев'яні вікна та утеплили фасади. Така модернізація дозволить заощадити до 30% енергоресурсів. Також на території закладу привели до ладу спортивні майданчики. Комплексного ремонту ця школа не бачила з моменту відкриття у 1980 році.

Борис Філатов: Уперше у Дніпрі школи-тисячники комплексно ремонтують за кошти міста 3

Для проведення капітальних ремонтів у мерії обирають школи, де навчається не менше 500 школярів. У такий спосіб у кожному районі створюють сучасний освітній центр. Водночас на територіях закладів облаштовують прогулянкові зони для молодих мам, дитячі майданчики та лавочки.

Борис Філатов: Уперше у Дніпрі школи-тисячники комплексно ремонтують за кошти міста 4

Одним із пріоритетів є доступність. Так, у навчальних закладах, що увійшли до переліку модернізації, пандуси приводитимуть у відповідність до технічних норм, аби ними справді можна було користуватися.

Борис Філатов наголосив: за муніципальні кошти у таких обсягах школи Дніпра не ремонтували ніколи. До цього працювала так звана накопичувальна система – по черзі облаштовували покрівлю, мережі або спортзали.

Борис Філатов: Уперше у Дніпрі школи-тисячники комплексно ремонтують за кошти міста 5

Водночас до відкриття після ремонту готується і школа №66. Тут також полагодили дах, замінили дерев'яні вікна та огорожу території, утеплили фасади, оновили тротуарну плитку і два спортивні майданчики.

Комплексну реконструкцію шкіл № 73, 135 і 147 проведуть уже у 2018 році. Також наступного року почнеться модернізація навчальних закладів № 25, 7, 15, 31 і 106.

Борис Філатов: Уперше у Дніпрі школи-тисячники комплексно ремонтують за кошти міста 6

Загалом на капітальні ремонти навчальних закладів цього року виділено 160 млн грн.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.