На Черкащині встановили національний рекорд з купівлі баяна

На Черкащині встановили національний рекорд з купівлі баяна

Розвиток культури є одним з пріоритетних напрямків діяльності місцевої влади на Драбівщині. Принаймні так сказано в документі, що гордо зветься “Стратегія розвитку до 2020” розміщеному на сайті районної державної адміністрації. В той же час тактика досягнення цього розвитку в документі не розкрита, проте є про неї деяка інформація в системі «Прозорро».

1 грудня відділ культури Драбівської районної державної адміністрації прозвітував про укладання 6 угод на закупівлю техніки та обладнання для потреб місцевих служителів культури. Попри те, що в області діє

розпорядження голови Обласної державної адміністрації про здійснення допорогових закупівель товарів при їх очікуваній вартості більше 20 тисяч гривень, в Драбові вирішили уникнути конкурентних торгів і на все про все «спустили» майже 1 млн бюджетних гривень.

 

На Черкащині встановили національний рекорд з купівлі баяна 1

І якщо завищена вартість, скажімо, проектора, що в інтернет-магазинах коштує 50 тисяч гривень, а для драбівчан в кращих чиновницьких традиціях всі 90, вже мало кого здивує, то от закупівля баяну з патріотичною назвою «Україна» чиновниками викликає подив найпідкованіших спостерігачів за

чиновницькою раттю.

За виріб Житомирської фабрики музичних інструментів було заплачено ні мало ні багато 197 тисяч гривень. Виріб – унікальний, багатоголосий, ручної роботи і тому коштує саме таких грошей – в цьому переконані як виробники, так і представники Відділу культури, в котрих ми брали коментар. Не сумніваємося в милозвучності новопридбаного інструменту, так само як і в тім, що таким баяном керівники

Драбівщини встановили національний рекорд із придбання музичного інструменту. До них так дорого баян ще ніхто не купував.

На Черкащині встановили національний рекорд з купівлі баяна 2

Проаналізувавши всі закупівлі зі схожим предметом в системі «Прозорро», котрих більше 130, можемо констатувати, що найбільшою популярністю серед бюджетників користується баян з куди менш патріотичною назвою «Тула», що коштує 30-50 тисяч гривень.

На Черкащині встановили національний рекорд з купівлі баяна 3

Та драбівська «Україна» за вартістю більш співставна з вітчизняним автомобілем, аніж з іншими представниками музичного модельного ряду.

Замість висновку пропонуємо читачам насолодитися звітним виступом ансамблю баяністів Драбівського будинку культури.

Артур Чемирис

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.