Борис Філатов назвав швидке прийняття бюджету-2018 доказом стабільності у міськраді Дніпра

Борис Філатов назвав швидке прийняття бюджету-2018 доказом стабільності у міськраді Дніпра

6 грудня під час 27-ої чергової сесії міськради Дніпра депутати проголосували за головний фінансовий документ міста на 2018 рік. Обговорення та ухвалення бюджету тривали менше години.

Міський голова Борис Філатов зауважив, що проект нового бюджету було погоджено з усіма депутатськими фракціями та групами, зокрема й представниками опозиції.

«Бюджет ми ухвалили за 40 хвилин. У мерії настала стабільність. У попередні роки міські кошториси ухвалювали з озброєними спецпризначенцями на поверхах, вибухотехніками з собаками, «тітушками» перед будівлею мерії. До бюджету 2018 року міські депутати прийшли у належному настрої», – зазначив мер Дніпра Борис Філатов під час брифінгу.

Новий кошторис міста він назвав збалансованим бюджетом розвитку. За словами очільника міста, чималу увагу приділено інфраструктурним проектам і розвитку транспорту.

Як відомо, загальний обсяг доходів і видатків нового бюджету, з урахуванням дотацій та субвенцій з державної скарбниці, сягає понад 13 млрд грн. Це на 12,1% більше цьогорічного кошторису.

Трансферти з держбюджету сягають 4,9 млрд грн. Разом з тим, на виконання соціальних програм – а це пільги, субсидії та допомога населенню – місто витратить понад 3 млрд грн.

На 2 млрд грн зросло фінансування соціального сектора. Так, програми з економічного та соціального розвитку отримають понад 3,5 млрд грн. Це – 27,1% від бюджету.

На реформування та розвиток житлового господарства заклали майже 1,5 млрд грн. Це – 11,3% від загального обсягу видатків. Порівняно з минулим роком обсяги фінансування зросли майже удвічі. Зокрема на капітальні та поточні ремонти, утримання доріг і інших інфраструктурних об'єктів передбачено 732,9 млн грн. Видатки на транспорт становитимуть 680,7 млн грн.

Видатки на гуманітарну сферу збільшили на 458 млн грн, порівняно з 2017-м роком. Також 266,9 млн грн витратять на оплату харчування дітей у навчальних закладах. При цьому місто виділить на харчування дітей у дитсадках суми, понад удвічі більші, ніж цьогоріч, – для малечі у ясельних групах – 16,48 грн на одну дитину, у садових групах – 26,14 грн на одну дитину.

Ще 88 млн грн у кошторисі передбачено на закупівлю медикаментів. На будівництво та придбання житла в рамках програми «Муніципальне житло» заклали 60 млн грн.

Програма «Безпечне місто» отримає 61,8 млн грн. Крім того, на розвиток мережі метрополітенів за рахунок коштів, які надають з державного бюджету, передбачено понад 1,367 млрд грн.

Фінансування екологічної галузі міста наступного року збільшать майже на 13 млн грн. Загалом закладено 31 млн грн.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.