Напередодні Дня Збройних сил України Філатов нагородив військових Дніпра

Напередодні Дня Збройних сил України Філатов нагородив військових Дніпра

4 грудня, напередодні Дня Збройних сил України, міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся з військовослужбовцями. Захисникам української землі мер вручив почесні медалі та подарунки.

Напередодні Дня Збройних сил України Філатов нагородив військових Дніпра 1

«Ці нагороди – від міста, від людей. Наша вдячність вам – безмежна. Ще раз щиро дякую та низький вам уклін», – зазначив Борис Філатов.

Напередодні Дня Збройних сил України Філатов нагородив військових Дніпра 2

Як відомо, у Дніпрі діють унікальні соціальні програми, спрямовані на підтримку учасників АТО та їхніх родин. Наприклад, у місті одними із перших в Україні запровадили комплексну програму «Родина героя», фінансування якої, порівняно з минулим роком, збільшили з 28 до 38,7 млн грн.

Напередодні Дня Збройних сил України Філатов нагородив військових Дніпра 3

Зазначимо, що на території Дніпра дислокуються оперативне командування «Схід», оперативне повітряне командування «Схід» і 138-а зенітно-ракетна бригада.

Напередодні Дня Збройних сил України Філатов нагородив військових Дніпра 4

Крім того, багато дніпрян входить до складу 39-го окремого мотопіхотного батальйону «Дніпро-2», 20-го окремого мотопіхотного батальйону «Дніпропетровськ» та 25-ї окремої повітрянодесантної бригади. Дніпровська мерія також веде шефство над військовими частинами 1216, 4608, військовими частинами – польовими поштами В0829, В2231, 25-ою окремою повітрянодесантною бригадою, 20-им окремим мотопіхотним батальйоном, 43-ім окремим мотопіхотним батальйоном та обласним військовим комісаріатом.

Напередодні Дня Збройних сил України Філатов нагородив військових Дніпра 5

Міська рада надала фінансову підтримку військовим частинам на суму близько 1 млн грн. За ці кошти придбають автозапчастини, генератори, оргтехніку, тепловізори та інше необхідне технічне приладдя.

Окрім того, у Дніпрі на честь бійців АТО та волонтерів армії названо 4 вулиці. Таким чином увічнили пам'ять молодшого сержанта 25-ої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади Євгена Сердюкова – він загинув у боях під Шахтарськом (Донецька область) 31 липня 2014 року, солдата ЗСУ, дніпровського журналіста Олександра Чернікова – загинув у бою поблизу Авдіївки 22 січня 2015 року, та старшого сержанта Збройних сил України Володимира Андрющенка – загинув 26 квітня 2015 року під час мінометного обстрілу ротного опорного пункту поблизу селища Піски Ясинуватського району.

Напередодні Дня Збройних сил України Філатов нагородив військових Дніпра 6

Також у Дніпрі на відзначення заслуг волонтерів у відбитті російської терористичної агресії у 2014-2015 роках з'явилася вул. Волонтерська.

Напередодні Дня Збройних сил України Філатов нагородив військових Дніпра 7

День Збройних Сил України щороку відзначають 6 грудня. За даними рейтингу міжнародної компанії Global Firepower, серед 126 держав світу українська армія, станом на 2016 рік, посідає тридцяту сходинку. Чисельність збройних сил становить близько 250 тис. службовців.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.