Черкащанку звинувачують в атаці на міжнародний сайт знайомств

Черкащанку звинувачують в атаці на міжнародний сайт знайомств

Із маленьких Черкас атакували один із найвідоміших у світі сайтів знайомств «Dating.com Group Limited», офіс якого зареєстрований у Нью-Йорку.

Черкащанку звинувачують в атаці на міжнародний сайт знайомств 1

Сервісом dating.com користуються аж у тридцяти двох країнах. Однак одного дня він перестав працювати. Того ж дня на електронну пошту засновників надійшло повідомлення від хакерів, ті вимагали сплатити 3,5 тисяч американських доларів. Після сплати суми – сайт пообіцяли розблокувати назавжди.

Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень.

Черкащанку звинувачують в атаці на міжнародний сайт знайомств 2

Спілкування чоловіків із іноземними дівчатами на ресурсі не безкоштовне, тож керівництво вирішили піти на поводу у шантажистів та сплатити кошти. Адже сума порівняно не велика.

Першу атаку черкаських хакерів пережили у 2015-му році. Проте минулоріч вимагання повторилися, цього разу сума зросла – хакери виманили аж 1 мільйон гривень. Сплачували кошти американці у біткоінах - цифровій валюті з відкритим кодом, що дозволяє здійснювати розрахунки по всьому світу.

«Використовуючи електронну скриньку tyakor08@gmail.com, протягом часу з 10.11.2016 по 15.11.2016 знаходячись у м. Черкаси, здійснили протиправну майнову вимогу, шляхом направлення листів представникам компанії «Dating.com Group Limited» про передачу грошових коштів за нездійснення ДДОС-атак на сайти компанії та не перешкоджання їм у здійсненні підприємницької діяльності», - йдеться в ухвалі Придніпровського райсуду.

Американським спеціалістам таки вдалося впасти на слід - атакували із України, а саме із провінційних Черкас.

Черкащанку звинувачують в атаці на міжнародний сайт знайомств 3

Як стало відомо правоохоронцям, організувала схему тридцяти однорічна черкащанка Інна. Вона і сама раніше працювала у цьому ж агентстві, здійснювала переклад англомовних залицяльників, доставляла подарунки, квіти, привітання, солодощі, парфуми тощо. За допомогою ресурсу познайомилась із хлопцем, який розумівся на ІТ-технологіях. Разом і реалізували справу.

Жінці обрали запобіжний захід – нічний домашній арешт, при цьому вона мала здати слідчому паспорт для виїзду за кордон. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Провадження відкрили за двома статтями ККУ: Ст. 361 «Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж», Ст. 189 «Вимагання».

«Прокуратура вимагала взяття під варту, але все-таки вважає, що цей запобіжний захід - оптимальним, оскільки це раніше несудима мати двох дітей», - коментує прокурор відділу прокуратури області Микола Мартинюк.

Ігор Дяченко

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.