Проект реконструкції аеропорту віддали сусідам фігурантів «криміналу»

Проект реконструкції аеропорту віддали сусідам фігурантів «криміналу»

Проектно-кошторисні роботи по реконструкція КП «Аеропорт Черкаси» за 1,45 мільйонів гривень виконає товариство «Рестал». Фірма є майже повною тезкою та має спільне місце прописки із товариством, яке нині фігурує у кримінальній справі поруч з посадовцями облдержадміністрації.

Прямий договір із підрядником на дотендерну суму в департаменті містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Черкаської ОДА уклали ще 6 вересня, проте інформація про нього з’явилася в системі «Прозорро» лише через місяць, 7 листопада.

Жодної тендерної документації на сайті немає, лише відомо, що роботи мають бути завершеними до кінця цього року.

Проект реконструкції аеропорту віддали сусідам фігурантів «криміналу» 1

Підприємство з капіталом в 2 тисячі гривень зареєстроване на початку 2016 року. Власник – Владислав Сергатий. Окрім зв’язків з цією фірмою, про нього нічого невідомо.

«Рестал» прописаний в одній квартирі ще із 3 підприємствами: ТОВ СК «Рестал», ТОВ «Леас» та ТОВ «Леасплюс». Власником всіх трьох є Станіслав Лескович.

Найбільш примітним із цих товариств є майже повний тезка підрядника – СК «Рестал».

Це товариство фігурує у кримінальному провадженні пліч-о-пліч з посадовцями все того ж таки департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Черкаської ОДА. Провадження відкрито черкаською поліцією у січні 2017 і до цих пір розглядається Придніпровським райсудом Черкас.

13 жовтня між профільним департаментом та СК «Рескал» укладено договір на реконструкцію ДНЗ в селі Ліплява, що на Канівщині. Вартість робіт 5,15 млн грн.

Як зазначається ЄРДР, в листопаді замовник сплатив аванс у 449 тис. грн, а в грудні, відповідно до актів виконаних робіт, була переказана решта суми. При цьому слідчі стверджують, що роботи фактично виконані не були. На основі цього правоохоронці роблять висновок, що відбулася розтрата державних коштів

Щоправда останнє засідання по справі відбулося ще 23 січня цього року. Тоді суд надав дозвіл поліції на огляд приміщення ДНЗ.

Зазначимо, ще в грудні минулого року профільний департамент уклав пряму угоду на проведення вишукувальних робіт по реконструкцію аеропорту з товариством «ПБК-Водпроект». Вартість угоди – 561 тисяча гривень.

Договір укладено 26 грудня, а вже 28-го підрядник склав, а замовник прийняв акти виконаних робіт, на основі яких було сплачено кошти. У квітні цього року відкрито кримінальне провадження за ч. 3 статті 191 ККУ (привласнення, розтрата майна). Зараз розслідування триває.

Як вже писала «Забеба», 1 листопада очільнику департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Сергію Демиденку вручили підозру у розтраті чотирьох мільйонів гривень.

Влітку цього року керівницю аеропорту взяли на хабарі. Нині вона відсторонена від посади.

Володимир Поштовий

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.