На Черкащині президент призначив 7 суддів. Хто вони?

На Черкащині президент призначив 7 суддів. Хто вони?

На Черкащині президент призначив 7 суддів. Хто вони?

Старі-нові судді: кредити, не власні «Мерседеси», дружини-підприємиці, - кого призначив Президент в черкаські суди?

У Черкаському окружному адміністративному суді за новим Указом Президента працюватимуть Сергій Кульчицький, Петро Паламар, Алла Руденко та Лариса Трофімова.

На Черкащині президент призначив 7 суддів. Хто вони? 1

Суддя окружного адмінсуду Сергій Кульчицький у 2015-му не обрали на посаду безстроково, оскільки тоді він не пройшов перевірки Парламенту. Серед справ судді були і заборони на проведення мітингів у часи Януковича. Має трьох дітей. За декларацією володіє спільною з родиною квартирою в Черкасах. Тоді як дружина Валентина декларує земельну ділянкуна 800 кв м, житловий будинок та безоплатно користується квартирою на 251 кв м у Черкасах. Пан Сергій їздить на «Mersedes-benz» за 350 тис грн, власником якого є інша особа, а дружина у 2016-му набула у власність «Renault», вартістю 165 тис грн. У доходах суддя зазначив зарплату в 184 тис грн, дружина – дохід від підприємницької діяльності в 30 тис грн. Минулий рік для дружини був більшврожайним, за 2015-ий вона задекларувала 380 100 тис грн доходу від відчуження рухомого майна. Пан Сергій має 17 тис дол готівки, 2015 декларував 20 тис дол. А друга половинка Валентина за 2016-ий вказала 20 тис дол та 3770 євро.

А суддя Петро Паламар також за часів «попередників» забороняв мирні зібрання.

«Встановити обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання Черкаському обласному виборчому штабу об'єднаної опозиції», - йшлося в постанові від 13 липня 2012 року.

У 2009 році до Вищої Ради Юстиції надійшла пропозиція від одного з її членів винести подання про звільнення судді Паламаря з посади, проте ця пропозиція була відхилена. Оскандалився тим, що у 2014-му відновив на посаді одіозного начальника обласного управління юстиції Вадима Корчаку, звільненого Міністерством Юстиції за порушення присяги.

За 2016-ий Паламар декларує земельну ділянку в Дубіївці, що в Черкаському районі, незавершений житловий будинок у Черкасах, спільну із дружиною квартиру та зарплату. Вписав до фінансової звітності і два кредити, які взяв у 2016-му, на загальну суму майже 40 тис грн. Тоді як дружина Марина декларує земельну ділянку, дачний будинок і квартиру.

Суддя Алла Руденко попередньо працювала у цьому ж суді. Як і колега Кульчицький, у 2015-му не пройшла перевірку Парламенту. Про причини не повідомлялося, але згідно інформації, яка розміщена на сайті Програми підкомітету Верховної Ради України з питань судоустрою та статусу суддів, лише слуги Феміди, щодо яких не було жодних скарг, змогли пройти комітет Верховної Ради України.

У декларації за 2016-ий пані Алла вказала квартиру у спільній власності, а також свою квартиру в Києві. Окрім цього, земельну ділянку на Луганщині на 552,29 кв м, яку набула у власність у 2016-му. Їздить суддя на «Volkswagen». Серед доходу – зарплата в 187 тис грн та дохід 9091 грн від надання в оренду нерухомого майна ФГ "В. Азалії", що на Луганщині. Готівки пані Алла назбирала 50 тис грн.

Суддя Лариса Трофімова. Як йдеться в Ухвалі Вищї ради правосуддя, у березні 2017-го проти Трофімової розпочали дисциплінарну справу. До Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів надійшли заяви щодо заборон на мирні зібрання, які ухвалювала Трофімова.

Свою постанову суддя Лариса Трофімова мотивувала тим, що зібрання на той час створювали небезпеку заворушень, активний рух людей на центральній площі перешкоджав руху транспорту, а також через зростання епідемії ГРВІ.

Згідно декларації, нерухомістю володіє родина судді: чоловік має дві земельні ділянки на Житомирщині, квартиру та машиномісце в Києві, квартиру та земельну ділянку під забудову в Дніпрі. Дочка – квартиру в Ірпіні, а мати Лариси – квартиру в Києві на 156,30 кв м. та 2 земельні ділянки на Житомирщині.

Пані Лариса минулого 2016-го набула у власність гараж в Дніпрі. Кімнату в Черкасах жінка орендує.

Серед рухомого майна родина декларує «Nissan» у власності дочки і сільськогосподарську техніку чоловіка.

Чимало у Трофімової й цінних паперів: акції ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат», в чоловіка – акції ПАТ «ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ ЗАВОД ІМЕНІ КОМІНТЕРНУ», в матері – акції ПАТ «КОМПАНІЯ "УКРРІЧФЛОТ», дочки Вікторії - ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім.Ф.Е.Дзержинського», дочки Катерини – акції ПАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь».

Серед доходів слуги Феміди – зарплата судді та відвиладацької діяльності Черкаського факультету Національного університету «Одеська юридична академія». Там же працюють і дочки Вікторія й Катерина. Катерина також отримує доходи від ТОВ Юридична фірма «Салком».

Загалом готівки родина задекларувала 4532 євро, 6709 дол і 139 026 тис грн.

На Черкащині президент призначив 7 суддів. Хто вони? 2

До Черкаського районного суду Черкаської області призначили Євгена Тептюка. Із 2014 року Тептюк був заступником голови цього ж суду. За минулий рік надекларував спільну з родичами квартиру, легковий автомобіль «Фольсваген», зарплату і 135 тис грн готівки. Записав, що належить до Свидівоцького клубу спортивного рибальства. Тоді як дружина Людмила Тептюк задекларувала значно більше: виробничу базуі склад у Червоній Слободі, земельну ділянку на 2 452 кв м та 24199 кв м, а також будинок на 125 кв м у Придніпровському, що на Чорнобаївщині. Дохід від її підприємницької діяльності склав 350 895 грн. Тоді як у Черкаському державному технологічному університеті, де працює, вона заробила 42 208 грн. Готівки зазначила немаленьку суму – 200 тис грн. Як йдеться у фінасовому документі,пані Людмила володіє облігаціями ТОВ «Градострой», номінальною вартістю 558 103 тис грн. Додамо, що у 2011-му ця компанія виграла тендер у Міноборони на 3,9 млн грн , предмет торгів – «придбання житла в регіонах України на умовах пайової участі».

Новопризначена суддя Придніпровського районного суду міста Черкас Юлія Михальченко попередньо також працювала тут же. За 2016-ий задекларувала офісне приміщення, квартиру на 93 кв м, яку придбала у 2012-му та зарплату у 187 тис грн.

До господарського суду Черкаської області президент призначив суддею Оксану Кучеренко.

Її прізвище видання «Главком» у своїй публікації включило до числа суддів, які перебувають «під особливою увагою» через свою діяльність в роки президенства Януковича. Чоловік – Володимир Кучеренко – також суддя, однак працює в Придніпровському райсуді.

Згідно декларації у 2012-му спільно із сином заволоділа земельною ділянкою у Черкасах на 495кв м, у 2013 – жиловим будинком на 227 кв м, який значиться у спільній родинній власності. Також суддя в обласному центрі має квартиру на 38 кв м.

У доходах родинна суддів задекларувала зарплати, пенсію чоловіка. Графі «грошові активи» - порожня.

Валентин Коваль

Після виходу статті, 13 листопада, на сайті Судова влада з'явилось повідомлення з посилання на прес-службу суду про те, що розповсюджена інформація є безпідставною та недостовірною, вказана заява не відповідає фактичним обставинам з огляду на те, що Господарський суд Черкаської області ніколи не розглядав жодної справи про заборону збиратися на мирні мітинги.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.