Чиновнику ОДА вручили підозру в розтраті 4 бюджетних мільйонів

Чиновнику ОДА вручили підозру в розтраті 4 бюджетних мільйонів

Начальника одного із управлінь Черкаської обласної державної адміністрації запідозрили у розтраті бюджетних чотирьох мільйонів гривень.

Чиновнику ОДА вручили підозру в розтраті 4 бюджетних мільйонів 1

Згідно угоди, яку уклали між управлінням ОДА та державним підприємством, загальна сума робіт становила 4,2 млн грн.

Як стало відомо «Забебі», мова йде про очільника департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Сергія Демиденка.

Аби привласнити частину коштів, керівництву довелося провернути схему.

Так, за версією правоохоронців, посадовець ОДА підписав завідомо неправдиві акти виконаних робіт по реконструкції колектору. Де-юре, роботи завершені, де-факто навіть не починалися.

На підставі цих документів на рахунки державного підприємства було перераховано майже 4 мільйони гривень.

В подальшому, з метою конвертування їх у готівку, ці кошти перерахували на рахунки приватних структур.

Посадовцю інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.366 (Службове підроблення).

Раніше керівникові державного підприємства також було повідомлено про підозру за вчинення аналогічних кримінальних правопорушень.

Поліція також підозрює службових осіб цього ж департаменту у розтраті бюджетних коштів під час ремонту каналізації у місті Чигирин. За даними слідства, у вересні 2016 року департамент ОДА за результатами тендеру замовив ТОВ «Рось-Ялта» реконструкцію окремих об’єктів каналізаційних очисних споруд м. Чигирин Черкаської області за 5,82 млн грн. У минулому році облдержадміністрація перерахувала фірмі 1,45 млн грн.

Засновниками ТОВ «Рось-Ялта» є Сергій Михайлов та Євген Івченко, останній керує фірмою. За даними «Вісника держзакупівель» та системи «Прозорро», починаючи з 2015 року фірма виграла тендерів на загальну суму 20,55 млн грн.

До призначення на посаду в Черкаській ОДА Демиденко був заступником мера міста Сміла Черкаської області.

Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.