Повторний підхід до тендерного снаряду обійшовся бюджету у 500 тис. грн

Повторний підхід до тендерного снаряду обійшовся бюджету у 500 тис. грн

3 липня 2017 року Єдиний тендерний комітет на замовлення департаменту Житлово-комунального комплексу Черкаської міськради оголосив закупівлю робіт з будівництва сучасного майданчику для кросвіту, що мав стати окрасою та принадою новоствореного пляжу Пушкінський. Орієнтовна вартість проекту скалала 4,2 млн грн.

В результаті участь в тих торгах взяло 3 учасника – ТОВ «БТК Лад», ТОВ «А.І.Д.А» та Приватне підприємство «Стандбуд -Черкаси».

Реальна конкуренція дозволила очікувати економію коштів майже у 15%, перемогу в аукціоні з пропозицією у 3,65 млн грн. здобуло товариство «БТК Лад», що належить Дмитру Хоменку. Проте, скоріш за все незадоволений потенційною ціною підприємець відмовився від укладання угоди, не подавши вчасно передбачені Законом довідки.

Повторний підхід до тендерного снаряду обійшовся бюджету у 500 тис. грн 1

В результаті таких дій члени тендерного комітету перейшли до кваліфікацій пропозицій наступних учасників - ПП «Стандбуд-Черкаси» та ТОВ «А.І.Д.А». Перше із них не завантажило до системи жодного належного документу, а от ТОВ «А.І.Д.А» цілковито претендувала на перемогу, проте не зробивши жодного кроку на пониження і запропонувавши ціну майже відповідну орієнтовній вартості закупівлі.

Але тут на шляху до підписання угоди стало рішення Тендерного комітету, котрим підрядник був дискваліфікований через, нібито, невідповідність тендерної пропозиції вимогам Замовника. Як вбачається з протоколу засідання членів ТК договір наданий ТОВ «А.І.Д.А» на підтвердження наявності належного досвіду не відповідав умовам торгів.

Доволі спірне рішення підприємці спробували оскаржити в Антимонопольному комітеті, проте, допустившись технічної помилки під час подання заяви до органу оскарження, їхні вимоги до розгляду прийняті не були.

Повторний підхід до тендерного снаряду обійшовся бюджету у 500 тис. грн 2

Така помилка Учасника дозволила Замовнику, в особі Єдиного тендерного комітету, оголосити повторну закупівлю даних робіт і вже 15 вересня підприємці вдруге спробували визначити переможця.

Цього разу участь в торгах взяло лише двоє учасників - ФОП Василенко Антон Васильович та переможець першого аукціону – «БТК ЛАД». А ні ПП «Стандбуд-Черкаси», а ні ТОВ «А.І.Д.А» повторного інтересу до «спортивно-оздоровчого» підряду не проявили і до «снаряду» другий раз не підійшли.

А от Дмитро Хоменко проявив майже олімпійську витримку та цього разу на «економічні» провокації конкурента не піддався – стартова пропозиція «БТК ЛАД», попри демпінг іншого учасника, залишилась незмінна – 4 млн 156 тис грн.

Повторний підхід до тендерного снаряду обійшовся бюджету у 500 тис. грн 3

Така стійкість була винагороджена. За результатом розкриття пропозицій ФОП Василенко майже не завантажив до системи необхідних документів і, судячи з усього, його роль зводилась лише до того аби спровокувати реальних учасників на пониження ціни. Проте такий «тролінг» був розкушений.

Вивчивши документи ПП «БТК-Лад» тендерний комітет без зауважень визнав їх переможцем та поставив свою візу під угодою вартістю 4 млн 156 тис грн..

Таким нехитрим чином, маючи нагоду виконати аналогічний підряд за 3,6 млн грн. підприємці за мінімальної витримки та сприяння організаторів закупівлі, отримали додатковий «приз» - 500 тис грн.

Сподіваємося, що така майже «спортивна» багатоходівка з приємним бонусом для тріумфатора послугує початком не одній по справжньому спортивній звитязі на цьому об’єкті.

Артур Чемирис для «Забеба.лі»

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.