Близькі друзі допоможуть нардепу освоїти державну субвенцію

Близькі друзі допоможуть нардепу освоїти державну субвенцію

На початку липня Черкаські регіональні ЗМІ були переповнені радісною звісткою від нардепа-мажоритарника по 198 окрузі Сергія Рудика про зведення на території його округу одразу чотирьох футбольних майданчиків зі штучним покриттям. Вартість проектів була оцінена в типові для таких ситуацій 5 млн грн, тобто кожен по 1 млн 250 тис, що дозволяє і об’єкти збудувати і конкурентні тендерні процедури уникнути. 

З одного боку народний депутат ніби сам ініціює повсемісне використання системи «Прозорро» для визначення підрядників, зокрема, по тим об’єктам, кошти на які надходять завдяки його депутатській роботі. Не так давно Сергій Ярославович організував відповідне навчання для замовників, де всіляко заохочує до економії та конкуренції.

Близькі друзі допоможуть нардепу освоїти державну субвенцію 1

Проте, коли справа доходить до реального освоєння коштів державних субвенцій, то ні про які економічні методи боротьби і публічні аукціони мова вже не йде.

Кінець минулого року ознаменувався примітивним проте ефективним сценарієм освоєння цільової субвенції на встановлення 20 дитячих майданчиків загальною вартістю 1,2 млн грн. В результаті нехитрих маніпуляцій, всі кошти втрапили на рахунки однієї компанії – ТОВ «Зет Компані Сміла», що станом на минулий рік була у фаворі, як місцевої влади, так і народного обранця.

Чергові 5 млн цільової субвенції на футбольні поля, про які влітку говорив Сергій Рудик, також схоже будуть освоєні за подібною схемою, а кошти осядуть на рахунках фірми, що належить родині близького соратника Сергія Ярославовича, начальника обласного Держегокадастру, а за сумісництвом і депутата Обласної ради від Президентської партії Анатолія Миколайовича Коверського.  

Близькі друзі допоможуть нардепу освоїти державну субвенцію 2

Анатолій Миколайович останнім часом є незмінним супутником Рудика на всіх публічних заходах, що відбуваються на виборчому окрузі народного обранця. Схоже, не обійдеться без його участі і реалізація Сергієм Ярославовичем власної обіцянки стосовно об’єктів спортивної інфраструктури.

Так 18 серпня Черкаською районною радою була укладена угода з ТОВ «Арсенал 2007» на виконання робіт з будівництва на території Червонослобідської ЗОШ №1 футбольного поля з штучним покриттям. Вартість робіт – 1,2 млн грн, термін виконання - до 30 жовтня.  Інформація про це розміщенна в системі «Прозорро» у формі звіту про укладений договорів. Вже на початку вересня на рахунки підприємців надійшов 30%-вий аванс.

28 вересня список контрагентів ТОВ «Арсенал 2007» поповнила і Камянська міська рада, що укладала аналогічну угоду на встановлення схожого футбольного майданчика на території їхньої громади.

Близькі друзі допоможуть нардепу освоїти державну субвенцію 3

Сам підрядник цікавий тим, що належить Трубі Ірині Миколаївні – дружині згаданого вище Анатолія Миколайовича Коверського. Ще до переходу на державну службу в Держгеокадастр, куди «призначав» Анатолія Миколайовича безпосередньо сам Рудик, директором ТОВ «Арсенал 2007» був Анатолій Коверський.

Близькі друзі допоможуть нардепу освоїти державну субвенцію 4

 

Крім того, директором підприємства-підрядника певний час значився і такий собі Магліч Ігор Миколайович, що наразі офіційно є помічником-консультантом все того ж Сергія Рудика.

Близькі друзі допоможуть нардепу освоїти державну субвенцію 5

Отже, без сумніву Сергій Ярославович людина слова та діла. Пообіцявши на початку літа встановлення футбольних полів, він свого слова дотримується. Ефективне виконання обіцянки обранця покладене на плечі його близьких соратників, відповідно в успішному освоєнні державної субвенції командою депутата сумніватись не приходиться. Ще дві коштовні угоди - справа часу.

Артур Чемирис для «Забеба.лі»

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.