Черкаські сусіди розіграли 2 млн на сільський став

Черкаські сусіди розіграли 2 млн на сільський став

Екологічний стан водойм на Черкащині перетворюється в одну з головних проблем регіону. Комплексний та системний підхід до вирішення цієї нагальної проблеми відсутній. Влада спрямовувати кошти екологічного фонду об’єкти, проте ефективність таких дій викликає сумніви.

2-мільйонний аукціон на очищення ставка в маленькому селі на Золотоніщині розіграли між собою фірми, що, здається, є добре знайомим одне з одним. Учасники зареєстровані за однією адресою, а їхніх власників об’єднують стійкі контакти в інших підприємствах.

11 вересня відбувся аукціон на роботи з поліпшенням технічного стану та благоустрою водойми в селі Антипівка, Золотоніського району вартістю в 2 мільйони гривень, оголошений Черкаською облдержадміністрацією. Переможцем торгів стало ТОВ «ПБК-Стройтрейд», яке оцінило свої послуги в 1,998 млн грн.

14 вересня повідомлено про намір укласти договір з товариством. Станом на сьогодні договір все ще не підписано. Роботи мають бути виконані вже до кінця цього року

Тендерною документацію передбачені суто характерні для такого типу робіт позиції – очистка чагарників, планування грунту, очищення дна та укріплення берегу.

ТОВ «ПБК-Стройтрейд» має капітал в 1 тис. грн і з 2014-го року зареєстроване в Черкасах за адресою Смілянська, 147. Власником товариства є доволі відомий в рамках області будівельник В’ячеслав Жигайло, керівником – Леонід Чудновець.

Для цього товаристваце перша в його історії тендерна перемога. До цього малодосвідчене ТОВ «ПБК-Стройтрейд» безуспішно брало участь в міських тендерах (ремонти шкіл), але звитягами не відзначився.

Щодо власника товариства, В’ячеслав Жигайло був кандидатом до обласної ради від партії «Петра Порошенка» на виборах, що відбулись наприкінці 2015го року. Пройти в раду йому не вдалося. Більш детально на діяннях цього чоловіка ми зупинимося далі.

Черкаські сусіди розіграли 2 млн на сільський став 1

Єдиним конкурентом на аукціоні ТОВ «ПБК-Стройтрейд» стало ТОВ "Завод "Буддеталь", що зареєстроване за тією ж адресою, що і переможець – місто Черкаси, вулиця Смілянська 147. Товариство конкурент належить Наталії та Григорію Гриценку. Для них це перший досвід участі в аукціоні через систему «Прозорро».

Пов’язує Жигайла з родиною Гриценків не лише спільна адреса, а і обов’язки членів наглядової ради такого собі ПРаТ «Вільшанка», що, судячи з усього спеціалізується на розведені риби. В’ячеслав Іванович є головою наглядової ради, а представники родини Гриценків - простими членами.

Черкаські сусіди розіграли 2 млн на сільський став 2

Цікавим і характерним є те, що саме від цього публічного акціонерного товариства ТОВ «ПБК-Стройтрейд» і надало передбачений тендерною документацією договір на виконання аналогічні роботи. Без сумніву, важко відмовити в позитивному відгуку голові власної наглядової ради.

Черкаські сусіди розіграли 2 млн на сільський став 3

При цьому зазначимо, що екологічний стан водойм на Черкащині перетворюється в одну з головних проблем регіону. Комплексний та системний підхід до вирішення цієї нагальної проблеми, судячи з усього, відсутній.

Місцева та обласна влада продовжує спрямовувати кошти екологічного фонду власних бюджетів на ті чи інші об’єкти, проте ефективність таких дій викликає сумніви, як в експертів, так і в пересічних громадян.

Зокрема, не так давно в мережі піднімалось питання очистки шматка мертвої річки Рудки в територіальних межах села Степанки, Черкаського району. На півтора кілометровому клаптю вже мілководної річки, поблизу заводу пов’язаного з бізнесом родини губернатора області, запланували освоїти майже 4 млн грн., половина з яких успішно втрапила на рахунки підрядника – ТОВ «ПМ Арсенал».

Також, ще свіжим в пам’яті залишається і скандал навколо можливо відмивання коштів при очищенні річки Суха Згар в Золотоніському районі.

Насамкінець повернемося персонально до особи В’ячеслава Жигайла

Попри те, що остання публічна згадка його імені пов’язана з скандалом довкола місцевої влади Черкас, зокрема будівництва плиткового заводу, продукцію якого нібито активно лобіюють владці міста, більш тісно Жигайло пов'язаний саме з обласною владою.

Наприкінці 2016 року підприємство В’ячеслава Івановича ТОВ «ПБК-Водпроект» фактично за 2 дні виготовило проектно-кошторисну документацію з реконструкції комунального підприємства «Аеропорт Черкаси ЧОР». Договір ділки уклали 26 грудня і вже 28 підписали акт виконаних робіт. Наразі слідчі за фактом дій посадових осіб підрядника та Замовника – департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Обласної державної адміністрації відкрили кримінальне провадження кваліфіковане за статей 191 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Володимир Поштовий

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.