Українські авіаперевізники опинились в одному списку з ісламськими екстремістами

Українські авіаперевізники опинились в одному списку з ісламськими екстремістами

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти двох українських компаній: Dart Airlines і "Хорс". Про це 15 вересня написала “Економічна правда” з посиланням на повідомлення Мінфіну США. Компанія YouControl надала список рекомендацій для українських контрагентів зазначених компаній.

Українські компанії опинились у списку з 11 юридичних і фізичних осіб, які підтримували ісламських екстремістів з Корпусу вартових ісламської революції Ірану чи займались злочинною кіберактивністю, спрямованою проти США.

В чому їх звинувачують?

Американські чиновники вважають, що українські авіаперевізники допомагали авіакомпаніям Caspian Air (Іран) і Al-Naser Airlines (Ірак), які вже знаходяться під санкціями, купувати американські літаки та набирати на них екіпаж. Після того іранська авіакомпанія переправляла людей, зброю та інші нелегальні вантажі до Сирії, а іракська Al-Naser Airlines була контрагентом ще одного іранського перевізника — Mahan Air, який звинувачується у допомозі Корпусу вартових ісламської революції Ірану.

Що їм загрожує?

Зазначається, що все майно і майнові права компаній на території США відтепер заблоковані, водночас американським юридичним і фізичним особам заборонено з ними співпрацювати. Автоматично під загрозою санкцій опинилися іноземні фінансові інституції, що обслуговують транзакції компаній з нового “чорного списку”, а також особи, котрі надають їм матеріальну чи іншу підтримку.

Як вберегти свою компанію?

Розуміємо, що українські контрагенти зазначених компаній також ризикують опинитись під санкціями. "Є велика ймовірність, що діяльність такої компанії містить певні комплаєнс-ризики, пов'язані із визначеними національним законодавством обмеженнями співпраці з нею. В такому випадку є сенс уважніше придивитись до такого контрагента, адже прибуток для нього важливіший за репутацію.

Окрім того, існує вірогідність, що рано чи пізно до такої фірми застосують персональні санкції, і тоді її господарська діяльність і фінансові можливості суттєво постраждають. А найголовніше, що під певні обмеження можете потрапити і ви, як фірма-партнер", — коментує ситуацію заступник директор з юридичних питань YouControl Данило Глоба.

Як цьому запобігти?

YouControl опублікував рекомендації на своєму сайті.

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.