Провінційний підрядник відремонтує держдорогу за 184 млн грн

Провінційний підрядник відремонтує держдорогу за 184 млн грн

13 вересня Служба автомобільних доріг уклала договір із уманським товариством ШРБУ-48 на ремонт дороги державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам'янка окремими ділянками, що пролягають в Черкаській області. Підрядник, в першу чергу відомий ремонтом сільських доріг у своєму рідному районі, вперше візьметься за настільки серйозну роботу.

Уманська фірма існує лише два роки і впродовж минулого року виграла тендерів лише на 4 млн грн, водночас у 2017 товариству вдалося перемогти на тендерах САД на 233 мільйони гривень, левову частину з яких становить якраз ремонт державної дороги.

До 184-мільйонного успіху, найбільшою перемогою за результатами закупівлі для товариства був ремонт за 8,5 мільйонів.

Аукціон по тендеру на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам'янка на ділянці км 513+515- км 578+928 (окремими ділянками) відбувся 30 серпня цього року.

У ході прекваліфікації свої документи на аукціон подали 5 товариств, серед яких єдиним представником області був якраз ШРБУ-48. Проте тендерний комітет завернув 2 з них: від уже традиційного тендерного невдахи на Черкащині, одеського ТОВ "Автомагістраль-Південь" та миколаївського «ноунейма» "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА "УКРІНБУД".

За результатами розгляду тендерних пропозицій ТОВ "Автомагістраль-Південь" не відповідає умовам тендерної документації (проблеми з електронною гарантією), БФ "УКРІНБУД" взагалі умудрився не подати жодних документів.

Провінційний підрядник відремонтує держдорогу за 184 млн грн 1

У підсумку до аукціону були допущені 3 учасники. У ході торгів жоден з учасників не змінив розмір своєї цінової пропозиції, і найдешевшим виявився варіант, запропонований ШРБУ-48 – 184,04 млн грн. (при очікуваній вартості у 185,59 млн економія склала всього 1,5 млн грн).

Товариство ШРБУ-48 зареєстроване в уманській квартирі в 2015 році. Фірма належить екс-посадовцю «Уманьавтодору» Ігорю Воткалюку, з 8 вересня підписантом у товаристві є керівниця одного з уманських ОСББ Лариса Лещенко.

До недавна товариство в першу чергу відзначалося масштабним у місцевих рамках освоєнням коштів на ремонт уманських доріг. Минулоріч товариство виграло тендерів на 4 млн грн., а вже у 2017 році з фірмою було укладено 8 договорів на 28 мільйонів гривень на ремонт доріг між селами на заході Черкаської області. Більш детально про місцеві звитяги цього підрядника «Забеба» писала ТУТ.

Перемога подібного масштабу перша для ШРБУ-48. До цього найбільш значною була перемога на суму у 8,6 млн грн. на ремонт однієї з доріг місцевого значення на Черкащині.

Загалом же протягом цього року на тендерах в Службі автомобільних доріг в Черкаській області ШРБУ-48 виграв 233 мільйони гривень.

Провінційний підрядник відремонтує держдорогу за 184 млн грн 2

У тендерній документації зазначається, що ШРБУ-48 укладає договір субпідряду із столичним ТОВ «Дорстрой Монтаж Київ». Це підприємство облаштує на дорозі дорожню розмітку холодним пластиком за майже 3 млн грн.

Провінційний підрядник відремонтує держдорогу за 184 млн грн 3

Водночас, згідно з інформацією з витягу до МВС, товариство ШРБУ-48 не має жодної зареєстрованої техніки.

Провінційний підрядник відремонтує держдорогу за 184 млн грн 4

Техніку для проведення ремонтних робіт ШРБУ-48 буде орендувати в ТОВ «Авангард» (автобуси, вантажні автомобілі, самоскиди, тягачі, автокрани, дорожньо-будівельні механізми), ще частину дорожньо-будівельної техніки підрядник візьме в оренду в уманської філії облавтодору.

Сергій Макаренко для «Забеба лі»

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.