Фірма любителя «п’яної» їзди відбудує театр за 50 млн грн

Фірма любителя «п’яної» їзди відбудує театр за 50 млн грн

Старий-добрий підрядник візьметься реконструювати багатостраждальний черкаський драмтеатр за 50,4 мільйона гривень.

Аукціон по тендеру на реконструкцію драматичного театру, що оголосила Черкаська облдержадміністрація, виграло товариство «ПМ-Арсенал». Тендерним комітетом повідомлено про намір укласти договір з переможцем.

Аукціон по тендеру відбувся 31 серпня. Свої пропозиції на торги подали лише два підприємства: «ПМ-Арсенал» (оцінив роботу в 50,37 млн грн) та ТОВ "А.І.Д.А." (пропозиція – 50, 399 млн). У ході аукціону розмір своєї цінової пропозиції учасники не змінювали.

4 вересня повідомлено про намір укласти договір з товариством-переможцем.

Владислав Мамчур
Владислав Мамчур

Товариство «ПМ-Арсенал» було прописане в квартирі свого бенефіціара Владислава Мамчура у Черкасах. У травні цього року фірма переїхала в приватний будинок в селі Червона Слобода, що під Черкасами. Мамчур має внесок то статутного фонду ТОВ у 911 тис. грн.

Щодо керівника товариства, то згідно з реєстром судових рішень, правоохоронці три рази затримували 43-річного пенсіонера Владислава Мамчура за керування автомобілем з ознаками алкогольного сп’яніння.

У 2017 році Владислав Мамчур уник адміністративної відповідальності.

Згідно з матеріалами суду, 24 січня цього року він керував «Мітсубісі Паджеро» з ознаками алкогольного сп’яніння. Цієї ночі Мамчур влетів в бетонний паркан, опісля – не відреагував на вимогу поліцейського зупинитися. Як зазначається в протоколі, Мамчур при складанні адміністративних матеріалів висловлювався в грубій формі на адресу поліцейського та свідків.

Всього протягом ночі на підприємця було складено 5 адмінпротоколів.

26 квітня Придніпровський райсуд Черкас постановив закрити провадження через закінчення строків притягнення до відповідальності.

Мамчур не вперше опинився в подібній ситуації. У 2015 та 2016 роках Придніпровський райсуд двічі постановляв стягнути з підприємця 3400 грн за керування автомобілем з ознаками алкогольного сп’яніння.

Зокрема в 2016 Мамчур, згідно з матеріалами суду, розкаявся і прохав не позбавляти права керування транспортним засобом. Додав, що являється інвалідом другої групи.

Фірма любителя «п’яної» їзди відбудує театр за 50 млн грн 2

Зазначимо, що раніше Владислав Мамчур працював начальником Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю в Черкаській області.

«ПМ-Арсенал» з часу свого заснування, із 2013 року виграв тендерів на 55,6 млн грн. Левова частина цією суми стосується якраз робіт в драматичному театрі. При цьому обсяги реального фінансування є значно меншими, а проведені тендери лише закріплювали право цих будівельників на реконструкцію об’єкта в майбутньому.

Фірма любителя «п’яної» їзди відбудує театр за 50 млн грн 3

Так, в серпні 2013 року товариство виграло тендер на 15, 95 млн грн на реконструкцію драматичного театру до 200-ччя від народження Тараса Шевченка. Тоді через нестабільну ситуацію в країні і брак фінансування роботи виконати не вдалося.

Сама пожежа в театрі трапилася 1 липня 2015 року.

Уже після пожежі в грудні 2015 року через переговорну процедуру з підприємством укладено договір на першочергові аварійно-відбудовні роботи в театрі на 16, 05 млн грн. 28 грудня того ж року підприємство отримало від ОДА 3,4 млн грн, з яких, щоправда, довелося більшість повернути до держбюджету: освоєну близько 0,5 млн. Ще близько 5,5 млн на проведення ремонту були перераховані на рахунки підприємства впродовж серпня-вересня 2016 року.

Через рік, в кінці 2016-го року, з «ПМ-Арсенал» через переговорну процедуру укладено договір на першочергові роботи в театрі на 6,09 млн грн. На порталі Е-Data відсутня інформація щодо надходження платежів підприємству, згідно з цим договором.

Сергій Макаренко

Головне фото Ігоря Єфімова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.