Тендерний комітет скасував 4 пропозиції та зупинився на фірмі з орбіти депутата

Тендерний комітет скасував 4 пропозиції та зупинився на фірмі з орбіти депутата

23 серпня цього року були проведені три аукціони на роботи з реконструкції мереж зовнішнього освітлення в Черкасах. Станом на сьогодні договір із жодним із переможців ще не укладено.

Натомість по всіх аукціонах тендерний комітет завернув документи всіх учасників, крім одного. Пропозиції добре відомих місцевих підрядників ТОВ «Геобудсервіс Плюс» та ТОВ «АБК Електро-Буд» є найдорожчими, проте єдиними, до документації яких в міськраді немає претензій.

Департаментом економіки та розвитку ЧМР були оголошені 3 тендери: йдеться про реконструкцію мереж по вулицях Одеській, Сумгаїтській (від вул. 30 років Перемоги до вул. Одеської) та Руставі. Очікувана вартість робіт – близько 8,8 млн грн.

Тендерний комітет скасував 4 пропозиції та зупинився на фірмі з орбіти депутата 1

Згідно з тендерною документацією, роботи на об’єктах мають стартувати 11 вересня і закінчитися до кінця цього року.

Техзавданням передбачено демонтаж старих опор, встановлення нових та монтаж світлодіодних світильників. Зокрема, по Одеській буде встановлено 233 світильники світлодіодні LED ES-RL80W-03, по Сумгаїтській – 318, по Руставі – 167.

Тендерний комітет скасував 4 пропозиції та зупинився на фірмі з орбіти депутата 2

На всі згадані аукціони своє пропозиції подавали 5 учасників.

На аукціоні по тендеру на вулицю Одеську (очікувана вартість - 2,93) найдешевшим був варіант ПП "ЕНЕРГОПРОММОНТАЖ" – 1,79 млн. Вона так само, як і 3 наступні цінові пропозиції були відхилені тендерним комітетом.

Тендерний комітет скасував 4 пропозиції та зупинився на фірмі з орбіти депутата 3

31 серпня повідомлено про намір укласти договір із ТОВ ГЕОБУДСЕРВІС ПЛЮС, що оцінив роботи в 2,91 млн грн.

На аукціоні по тендеру на вулицю Руставі (очікувана вартість – 2,09 млн грн) найдешевшою була пропозиція ТОВ "ЕЛЕКТРО СВІТ" - 1,69 млн грн. Вона була відхилена, як і 3 наступні.

Тендерний комітет скасував 4 пропозиції та зупинився на фірмі з орбіти депутата 4

У останній день літа акцептовано пропозицію ТОВ ГЕОБУДСЕРВІС ПЛЮС – 2,09 млн грн.

На аукціоні по тендеру на вулицю Сумгаїську (очікувана вартість – 3,85 млн грн) найдешевшу пропозицію подало "ЕНЕРГОПРОММОНТАЖ" – 1,98 млн грн. Вона була відхилена тендерним комітетом, так само як і наступні від ТОВ "ЕЛЕКТРО СВІТ", ТОВ «ЕНЕРГОЛЮКСМОНТАЖ» та ТОВ "БУДІВЕЛЬНА КОРПОРАЦІЯ "ІНТЕРСІТІ".

Тендерний комітет скасував 4 пропозиції та зупинився на фірмі з орбіти депутата 5

31 серпня повідомлено про намір укласти договір із ТОВ АБК "ЕЛЕКТРО-БУД", який оцінив свою роботу на об’єктів в 3,84 млн грн.

Щодо мотивації відхилення пропозицій.

ТОВ "ЕЛЕКТРО СВІТ" - учасник не відповідає кваліфікаційним критеріям, тендерна пропозиція не відповідає умовам документації, учасник не надав забезпечення пропозиції.

Ще три учасники внесли в документацію недостовірну інформацію.

Так, у товаристві "БУДІВЕЛЬНА КОРПОРАЦІЯ "ІНТЕРСІТІ"повідомили, що нібито уклали договір на оренду техніки, але ця інформація була спростована. Щодо ТОВ «ЕНЕРГОЛЮКСМОНТАЖ» - то, як виявилося, підприємство не виконувало робіт по освітленню у місті Сміла, про які повідомляло у відгуку. У свою чергу"ЕНЕРГОПРОММОНТАЖ" не виконував робіт у Черкасах, про які повідомляв

Документи ТОВ ГЕОБУДСЕРВІС ПЛЮС та ТОВ АБК "ЕЛЕКТРО-БУД" не викликали нарікань зі сторони представників тендерного комітету.

Обидва товариства неофіційно зараховують до орбіти депутата міськради Володимира Бурячинського.

ТОВ «АБК Електро-Буд» належить Михайлу Бякову та Володимиру Колосову. Комерційним директором товариства числиться Володимир Бурячинський. Свого часу народний обранець фігурував в числі засновників цього товариства. У 2017 році фірма виграла тендерів на 3 млн грн.

ТОВ «Геобудсервіс Плюс» донедавна офіційно належало Сергію Бордовському. 26 липня єдиним власником товариства став Олександр Зінорук. Цей підприємець був співвласником ліквідованого ТОВ «Компанія ТЕКС» разом із вищезазначеними Колосовим та Бурячинським. У 2017 році «Геобудсервіс Плюс» виграв тендерів майже на 12 млн грн.

Як вже писала «Забеба», свого часу ці товариства об’єднував спільний номер телефону. Більш детально про зв'язок двох фірм можна почитати в нашому матеріалі «У Черкасах «рідні» фірми розіграли тендер на 3,4 млн грн».

Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.