Дорогу депутату: конкуренти зробили рокіровку вартістю 3,5 млн грн

Дорогу депутату: конкуренти зробили рокіровку вартістю 3,5 млн грн

14 липня Родниківська сільська рада, що на Уманщині, оголосила закупівлю робіт з будівництва каналізаційних мереж, орієнтовною вартістю у 18,6 млн грн.

Кошти на ці роботи були закладені до державної програми “Здійснення природоохоронних заходів” та спрямовані Кабміном відповідно до постанови 43 від 4 липня 2017 року.

Відповідно до тендерної документації майбутній підрядник мав на низці сільських вулиць провести напірний каналізаційний колектор.

Участь в аукціоні взяло одразу 6 підприємств, серед яких як місцеві будівельники так і «гості» з сусідніх регіонів. В результаті торгів найменшу ціну запропонувало товариство ТОВ "ЕМ. АЙ. ІНЖИНІРИНГ УКРАЇНА", що зареєстроване в Києві та має іноземне коріння. Проте їхня пропозиція вартістю 14,5 млн грн. була відхилена тендерним комітетом у зв’язку з неточностями в поданій документації. З аналогічних причин була відхилена пропозиція ще одного «немісцевого» підрядника – ТОВ «Лінккор», що зареєстроване в місті Южному. Крім того, замовник засумнівався в технічній можливості одеситів виконати дані роботи.

Дорогу депутату: конкуренти зробили рокіровку вартістю 3,5 млн грн 1

Третім дискваліфікованим учасником стало ТОВ «СПЕЦІНЖИНІРИНГ ПОСТАЧ», що належить мешканці тимчасово окупованого Алчевська Покровській Людмилі Олександрівні та зареєстроване в Ірпіні, Київської області. В результаті вивчення документації Тендерний комітет спочатку акцептував пропозицію «СПЕЦІНЖИНІРИНГ ПОСТАЧ» вартістю 15,1 млн.грн, проте згодом рішення скасував через неподання останніми в п’ятиденний термін необхідних документів. Подібні дії учасника дозволили представникам Замовника перейти до оцінювання наступної за вартістю пропопозицій, де на черзі було добре відоме в області підприємство «Сфера-пласт», що зареєстроване в селі Геронимівка під Черкасами, належить Юрію Ситнику та має статутний фонд розміром в 100 грн. Відповідний капітал не заважає підприємству час від часу отримувати бюджетні підряди, виконання яких нерідко закінчується кримінальними провадженнями за статтями пов’язаними з розкраданням чи присвоєнням бюджетних коштів.

Пропозиція черкащан, що «затягнула» на 17,1 млн грн також повністю відповідала вимогам Замовника проте останні були змушені відмовитись від підписання угоди з все тих же банальних причин – відсутності вчасно поданих довідок.

Таким чином Тендерний комітет Родниківської сільська ради отримав право на оцінювання одного з аутсайдерів аукціону – ТОВ «Центр-Монтаж-Енерго», добре відомого товариства, що за останній час глибоко спеціалізувалося на освоєнні бюджетних коштів не лише в профільній для себе ніші електромонтажу, а і капітального будівництва, зокрема «славнозвісних» фонтанів в Умані, про що вже писала «Забеба», а також нещодавно отримало право долучитись і до реконструкції центральної площі все тієї ж Умані.

Як ми вже неодноразово писали, ТОВ «Центр-Монтаж-Енерго» зареєстроване в Умані та належить депутату обласної ради від партії «Відродження» Володимиру Кокодзею. Саме з представником цієї партії у Верховній раді – Антоном Яценком і пов'язаний бюджетний «будівельний бум» на його рідному 200-му виборчому окрузі. Кошти, виділені на ті чи інші інфраструктурні проекти вже давно вимірюються сотнями мільйонів гривень і стабільно освоюються фірмами наближеними до представників політичних сил близьких народному депутатові.

Дорогу депутату: конкуренти зробили рокіровку вартістю 3,5 млн грн 2

Так і цього разу, попри значну кількість учасників на торгах та конкуренцію під час аукціону, перемогу може здобути аутсайдер, на користь якого свої пропозиції не підтвердили одразу два дешевших учасника, що коштуватиме бюджету додаткові 3,5 млн грн.

Артур Чемирис для «Забеба.лі»

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.