Хто утримуватиме і ремонтуватиме черкаські дороги за півмільярда

Хто утримуватиме і ремонтуватиме черкаські дороги за півмільярда

У кінці літа черкаські дорожники оголосили солідний 185-мільйонний тендер на ремонт дороги держзначення, що пролягає територією Черкаської області. Аукціон має відбутися в кінці вересня. Водночас з третього разу вдалося таки завершити закупівлю на утримання доріг загального користування. Майже 300 мільйонів гривень отримає Черкаський облавтодор, конкурентів у якого так і не знайшлося.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області оголосила торги на проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам'янка (через Вінницю ) на ділянці км 513+515- км 578+928 (окремими ділянками).

Орієнтовна вартість закупівлі сягає 185, 59 млн грн. Наразі триває етап прекваліфікації. Аукціон повинен стартувати 22 вересня.

Згідно з тендерною документацією, роботи мають бути виконані до кінця 2018 року.

На такий щедрий шматок «дорожнього» пирога претендують 5 учасників. Як мінімум два з них добре знайомі із реаліями черкаських доріг.

Хто утримуватиме і ремонтуватиме черкаські дороги за півмільярда 1

У першу чергу звернемо увагу на ТОВ "Шляхове будівництво "АЛЬТКОМ" – товариство, що з червня цього року виконує нашумілий ремонт черкаського мосту через Дніпро, вартістю понад 120 млн грн.

«Шляхове будівництво «Альтком» зареєстроване в 2003 році і прописане в Маріуполі. Кінцевими бенефіціарами «ШБ АЛЬТКОМ» є ALTCOM GLOBAL N.V. та засновник «ФПГ АЛЬТКОМ», житель Донецька Олександр Тісленко.

ЗМІ зараховують «АЛЬТКОМ» до сфери впливу екс-віце-прем’єр-міністра Бориса Колеснікова. Саме він був відповідальним за розподіл коштів в ході підготовки до проведення в Україні «Євро-2012».

Як писала «Забеба», Господарський суд Донецької області розглядає справу про банкрутство товариства.

Добре знайоме із Черкащиною одеське товариство “РОСТДОРСТРОЙ”, що входить до групи компаній "РОСТ", яку в свою чергу зараховують до сфери впливу міського голови Одеси Геннадія Труханова.

7 червня з товариством укладено угоду на ремонт дороги державного значенняН-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя на ділянці км 109+600-км 120+800 за 136, 2 млн грн. Раніше це товариство здобуло право на проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Н-01 Київ- Знам’янка на ділянці км 205+280-км213+000 вартістю в 73,22 млн грн.

Інше товариство з одеською пропискою - "Автомагістраль-Південь" – є менш фартовим за земляків. Товариство у цьому році брало участь в кількох тендерах САД в Черкаській області, але жодного не виграло.

Фірма з капіталом в 40 тисяч має двох власників: Короткова Валерія Валентиновича та Наливанного Олега Анатолійовича. Керівник – Тимофєєв Микола Сергійович. Компанія має філії в Києві, Львові та Дніпрі.

Єдиним місцевим претендентом є уманське ТОВ ШРБУ-48.

Товариство належить уманському підприємцю Ігорю Воткалюку, що за даними ЗМІ, раніше був посадовцем ДП «Уманьавтодор».

Товариство в першу чергу відзначається масштабним у місцевих рамках освоєнням коштів на ремонт уманських доріг. Минулоріч товариство отримало 15 млн грн, у 2017 році з товариством укладено 8 договорів на 28 мільйонів гривень на ремонт доріг між селами на заході Черкаської області.

Єдиним новачком на аукціоні від черкаських дорожників є миколаївське ТОВ БУДІВЕЛЬНА ФІРМА "УКРІНБУД". Товариство переїхало з Києва в Миколаїв у 2016 році і зараз прописане в квартирі свого єдиного власника Юрія Шкабари.

Статутний капітал цього учасника – 500 грн, за свою історію товариство виграло 1 тендер на 700 тис. грн. від Миколаївської міськради.

Водночас доля 295 мільйонів гривень на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення та штучних споруд уже визначена.

Через переговорну процедуру кошти отримає «Черкаський облавтодор».

Хто утримуватиме і ремонтуватиме черкаські дороги за півмільярда 2

Справа в тому, що замовником було двічі відмінено тендер через відсутність достатньої кількості учасників. На третій раз – 15 серпня укладено договір з єдиним учасником – згаданим облавтодором.

Згідно з тендерною документацією, послуги надаватимуться до кінця 2018 року.

Будуть проведені роботи із земляним полотном, дорожнім одягом (прочищення вибоїн, просушування ям та ямковий ремонт), очищення від пилу та бруду та фарбування. Сюди ж входить утримання мостів, зимове утримання доріг (очищення від снігу, покриття протиожеденим матеріалом вручну) та озеленення.

Володимир Поштовий

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.