Каруселі від Антона: дві площі на Черкащині відремонтують на 36 млн грн

Каруселі від Антона: дві площі на Черкащині відремонтують на 36 млн грн

11 серпня відбувся аукціон з визначення підрядника на роботи по реконструкції площі Соборності в Умані на замовлення відділу житлово-комунального господарства Уманської міської ради. В результаті торгів, договір вартістю 25,8 млн грн може бути заключений з вже відомим місту підрядником ТОВ «Імперія води Україна».

Каруселі від Антона: дві площі на Черкащині відремонтують на 36 млн грн 1

За кілька днів до цього це ж підприємство отримало аналогічний підряд від Монастирищенської районої ради, на замовлення якої буде відремонтована центральна площа невеликого районного центру з населення близько 9 тисяч мешканців. Ціна питання – 10, 4 млн грн.

Каруселі від Антона: дві площі на Черкащині відремонтують на 36 млн грн 2

ТОВ «Імперія води Україна» в першу чергу відома як виконавець скандально-відомих робіт з будівництва уманських фонтанів, про що ми вже писали раніше.

Хоча фонтани і стали окрасою міста та радують мешканців та гостей області вже от більше двох місяців, та процес їх будівництва від самого початку викликає жвавий інтерес різних контролюючих та правоохоронних органів.  Зокрема, підрядники фігурують в розслідуванні територіального відділення Антимонопольного комітету стосовно узгоджених дій з боку учасників закупівлі.

Проте і цього разу схоже підприємцям заручитися підтримкою «супутника», котрим, припускаємо, виступило ТОВ«МБП-Тепломережа». Про це згодом.

Згідно тендерної документації підприємці з ТОВ «Імперія Води України» планують залучити і субпідрядників до виконання робіт з реконструкції площі в місті Умані, а саме ТОВ «Центр монтаж енерго» депутата обласної ради від партії Відродження Володимера Кокодзея, ще одного фігуранта вже згаданого вище розслідування АМКУ, а також «добре» відоме в області підприємство «Сфера-пласт» Юрія Ситника, серед звитяг якого - виконання ремонту музею Тараса Шевченка в селі Будище Звенигородського району. Його зараз вивчають правоохоронці.

Потужний тріумвірат підрядників до 31 грудня 2019 року має облаштувати площу пішохідним фонтаном, ще одним фонтаном «Букет»,  провести благоустрій території, встановити зовнішнє освітлення і, без сумніву, перлину реконструкцію -весільну карусель "MERRYGOROUND" на 24 посадкових місця.

Відповідно до кошторису, технічна частина забезпечення робіт обійдеться у майже 8,5 млн. грн, а сама карусель виготовлена в Китаї, коштуватиме 2 млн грн.( 80,3 тис доларів США)

Каруселі від Антона: дві площі на Черкащині відремонтують на 36 млн грн 3

Схожу карусель але на 16 посадкових місць цей же підрядник май встановити і в Монастирищі.

Каруселі від Антона: дві площі на Черкащині відремонтують на 36 млн грн 4

Крім того, в результаті реконструкції має з’явитися в районному центрі і трьохметрова пам’ятка Івану Богуну та скульптура «Слон».

Каруселі від Антона: дві площі на Черкащині відремонтують на 36 млн грн 5

Там же буде встановлений і ще один фонтан, проте фінальна відомість ресурсів від переможця поблічно недоступна тому точна вартість всіх цих архітектурних прикрас невідома.

Допомагатимуть у будівництві  субпідрядники – місцеве ТОВ «Уманьрембуд2», а також ПП «Транс-буд», що має спільне коріння з озвученою вище «Сфера-пласт».  Роботи мають бути виконані до середини 2018 року.

Каруселі від Антона: дві площі на Черкащині відремонтують на 36 млн грн 6

І якщо під час виконання підряду допомагають одні, то для його здобуття - інші. Учасником обох тріумфальних для ТОВ «Імперія Води Україна» аукціонів було христинівське підприємство «МБП-тепломережа», що належить Миколі Плужнику, колишньому члену фракції Партії регіонів в обласній раді, а зараз - депутату Христинівської місцевої ради від Блоку Петра Порошенка.

І  ТОВ «Імперія Води Україна», і «МБП-тепломережа» хотіли постачати однакові технічні засоби, демонструючи візуально схожі сертифікати та інші папірці. Крім того свої тендерні пропозиції, претендуючи на підряд як в Умані, так і в Монастирищі, «конкуренти» подавали в один день з різницею у декілька годин.

Проте ми не будемо впадати в деталі і можливі змови учасників. Лише констатуємо той факт, що на 200 виборчому окрузі депутата від Відродження Антона Яценка продовжує кипіти робота, яка, проте, за певною традицією може знову вилитись не лише в покращення міського середовища, а і кримінальні справи та розслідування інших компетентних органів. Вибір субпідрядників та їх історичний шлейф стосунків з розпорядниками бюджетних коштів свідчить про готовність вже хоч зараз вдало та ефективно освоювати авансові платежі. Головне, щоб на цьому реконструкція не закінчувалась…

Артур Чемирис для «Забеба.лі»

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.