Черкаський театр, що горів 2 роки тому, реконструюють за 50 млн грн

Черкаський театр, що горів 2 роки тому, реконструюють за 50 млн грн

На Черкащині оголосили тендер на реконструкцію багатостраждального приміщення драматичного театру, що розміщене в самому центрі міста. Ремонтні роботи тривають в театрі після великою пожежі вже два роки. За цей час на об’єкті облаштували дах та вікна. Зараз планується, що реставрація всередині театру має завершитися до кінця 2018-року.

театр до пожежі
театр до пожежі

11 серпня департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської  ОДА оголосив тендер на реконструкцію приміщення Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка. Очікується, що ліквідація наслідків пожежі коштуватиме 50,4 мільйона гривень.

Пропозиції на торги подаватимуться до 30 серпня, наступного дня відбудеться аукціон.

Згідно з тендерною документацією, роботи на об’єкті повинні стартувати 14 вересня і бути завершеними до кінця 2018 року.

Черкаський театр, що горів 2 роки тому, реконструюють за 50 млн грн 2

Тендерним комітетом вимагається, щоб учасники надали позитивний відгук щодо аналогічних робіт на суму не менше ніж 40% від очікуваної вартості закупівлі.

Також учасники повинні мати: автомобiлi бортовi, вантажопiдйомнiсть не менше 5 т, автомобiлi-самоскиди, вантажопiдйомнiсть не менше 7 т, крани на автомобiльному ходу, вантажопiдйомнiсть не менше 10 т, крани-трубоукладальники на гусеничному ходу для труб дiаметром до 400 мм, вантажопiдйомнiсть не менше 6,3 т, екскаватори одноковшовi дизельнi на пневмоколісному ходу, мiсткiсть ковша 0,25 м3.

Згідно з технічною характеристикою, в середині драмтеатру планується реконструювати стіни, перегородки, сходи, облаштувати підлогу, двері, вікна, горище, покрівлю, вікна, вітражі.  Повністю буде реконструйована глядацька зала, облаштована підвісна сцена, вестибюль, фойє, кулуари, підвал, гримерна.

фото С. Преснякова
фото С. Преснякова

Будуть проведені роботи по влаштуванню побутової каналізації, господарчо-питного водопроводу, облаштоване опалення,вентиляція, облаштовано протидимний захист, автоматичне пожежогасіння, автоматична пожежна сигналізація. Зокрема, буде придбано 70 вогнегасників.

Зазначимо, для реалізації проекту залучені кошти державного фонду регіонального розвитку, а також кошти з місцевих бюджетів.

Нагадаємо, пожежа в черкаському драмтеатрі трапилася ще 1 липня 2015 року. Тоді ж було повідомлено, що за попередніми оцінками відновлення театру коштуватиме 83 мільйони гривень.

У кінці 2015 року була виділена частина коштів на ліквідацію наслідків пожежі в театрі з держбюджету. Із наданих 16,4 мільйона гривень вдалося освоїти лише півмільйона. 15,9 мільйона гривень повернули в держбюджет.

Навесні 2016 року під час свого візиту на Черкащину міністр культури України В’ячеслав Кириленко дав зрозуміти, що реконструкція театру стартує не раніше літа того ж таки року.

Роботи по облаштуванню даху в театрі розпочалися восени 2016 року.  У Черкаській ОДА інформували, що до кінця 2016-го в театрі облаштують дах, утеплять фасад і замінять вікна.

Взимку було повідомлено, що роботи продовжаться уже в 2017-му.

Сергій Макаренко

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.