Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і мер Борис Філатов оглянули будівництво «Центральної» станції Дніпровського метрополітену

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і мер Борис Філатов оглянули будівництво «Центральної» станції Дніпровського метрополітену

15 серпня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і міський голова Дніпра Борис Філатов побували на будмайданчику станції метро «Центральна», що в середмісті Дніпра. Нині тут триває спорудження основних перегонних тунелів.

Борис Філатов розповів очільникові Кабміну про перебіг розбудови підземки, після чого вони разом спустилися в перегонний тунель. Метробудівці вже провели серію тестових вибухів. Такі роботи допомагають відстежити геологічні зміни та скорегувати подальший перебіг добудови метрополітену. Наразі отримані дані передали профільному інституту для вивчення.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і мер Борис Філатов оглянули будівництво «Центральної» станції Дніпровського метрополітену 1

Володимир Гройсман назвав будівництво метрополітену в Дніпрі та формування нової системи перевезень викликами для міста.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і мер Борис Філатов оглянули будівництво «Центральної» станції Дніпровського метрополітену 2

«Коли я кажу про капітальний ремонт країни, я підкреслюю, що потрібен системний підхід до повної модернізації України, зокрема й в інфраструктурних проектах. Зараз очевидно, що слід думати, як розвивати метрополітен Дніпра і робити перевезення комфортними для людей», – сказав Прем'єр-міністр України.

Борис Філатов подякував прем'єрові за візит до міста.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і мер Борис Філатов оглянули будівництво «Центральної» станції Дніпровського метрополітену 3

«При будівництві метро необхідно сплачувати ПДВ. Ми домовилися з Прем'єр-міністром, що місцевий бюджет не платитиме ПДВ і це нам компенсуватиме, зокрема, центральна влада. Цьогоріч ця сума сягнула близько 118 млн грн, і буде ще більше»,  – розповів Борис Філатов.

Нагадаємо, минулого тижня в Лондоні мер Дніпра обговорив із представниками Європейського банку реконструкції та розвитку перспективи додаткового фінансування станції метро «Центральна». У рамках її будівництва хочуть облаштувати підземний паркінг, а транспортну розв'язку перенести під проспект Д. Яворницького. Відтак площа Героїв Майдану перетвориться на пішохідну зону.

До цього Борис Філатов зустрівся у Стамбулі з турецьким керівництвом компанії Limak, яка є генпідрядником добудови підземки у Дніпрі. Сторони узгоджували остаточні технічні деталі проекту метрополітену, що дасть змогу прискорити роботу.

Нагадаємо, що контракт із турецькою компанією Limak про добудову трьох станцій метро у Дніпрі було укладено минулого року. Після зведення станцій «Центральна», «Театральна» та «Музейна» загальна довжина підземки збільшиться фактично в півтора рази й сягне вже 11,1 км.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.