У Черкаській школі відремонтують спортзал за 12,8 млн грн

У Черкаській школі відремонтують спортзал за 12,8 млн грн

За оптимістичними прогнозами до кінця вересня наступного року черкаська школа № 34  ризикує отримати без перебільшення золотий спортзал. Підрядник вже готовий облаштувати підлогу в такому залі за 3,5 млн грн.

У Черкаській школі відремонтують спортзал за 12,8 млн грн 1

31 липня на замовлення департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР відбувся аукціон по тендеру на капремонт спортивного залу черкаської №34.

Участь у торгах взяли два учасники ТОВ "А.І.Д.А." та ТОВ "СК РЕСТАЛ". Дешевшу пропозицію, в 12,72 млн грн, подало перше товариство. При цьому очікувана вартість робіт по об’єкту сягала 12,8 млн грн.

У Черкаській школі відремонтують спортзал за 12,8 млн грн 2

Станом на сьогодні договір з переможцем ще не підписано.

Згідно з тендерною документацією, роботи мають бути виконані за рік з 1 серпня 2017 до 30 вересня 2018 року. Фінансування в межах 2017 року – 7,5 млн грн, фінансування 2018 року – 5,3 млн грн.

Техзавданням передбачено облаштування господарчо-питного водопроводу, господарчо-побутової каналізації, вентиляції, гарячого водопостачання, опалення та освітлення.

У Черкаській школі відремонтують спортзал за 12,8 млн грн 3

У поданому кошторисі переможець аукціону, ТОВ "А.І.Д.А.", зазначає, що лише матеріальні ресурси заважать більш ніж на 8 млн грн. Також, наприклад, 539 тис. грн піде на зарплатню працівникам, на покриття ризику йде 238 тис. грн, на покриття інфляції – 367 тис. грн.

У Черкаській школі відремонтують спортзал за 12,8 млн грн 4

Так, близько 7 млн грн вартуватимуть загальнобудівельні роботи. Зокрема, найбільш коштовними будуть роботи з облаштування підлоги. Вони тягнуть на половину суми – 3,5 млн грн. 0,5 млн коштуватиме внутрішнє опорядження, майже 700 тис. грн – огорожа.

Більше мільйону піде на облаштування вентиляції.

Мільйон піде на меблі та інвентар. Табло, наприклад, коштуватиме 250 тисяч гривень. Будуть придбані 6 баскетбольних стійок по майже 14 тис. грн кожна і 6 сіток батутів по 14,6 тис. грн

У своїх документах представники А.І.Д.А. зазначають, що мають досвід капремонту приміщення комітету мікрорайону «Луначарський» на суму в 337, 4 тис. грн. Замовником тих робіт вказаний єдиний конкурент товариства на тендері від освітян - "СК РЕСТАЛ".

У Черкаській школі відремонтують спортзал за 12,8 млн грн 5

Товариство А.І.Д.А. зареєстроване в Черкасах в 2001 році. Власником 82 % від статутного капіталу і кінцевим бенефіціаром є Олександр Олександрович Ільченко – син екс-заступника міського голови Черкас Олександра Анатолійовича Ільченка. Співвласниками також є Надія Ковальчук та Ірина Резніченко. Остання значиться керівником товариства.

Олександр Анатолійович Ільченко – член команди колишнього міського голови Черкас «вільного демократа» Сергія Одарича. Сам Олександр Анатолійович був керівником товариства з 2005 по 2008 рік.

Його син Олександр Олександрович Ільченко до числа засновників ТОВ А.І.Д.А. увійшов у 2012 році.

Зазначимо, що пропозицію щодо ремонту спортзалу школи № 34 до ПСЕРу подала якраз фракція «Вільних демокртаів», членом якої нині є вище згаданий екс-мер Сергій Одарич. Питання із спортзалом лобіював нинішній глава фракції ПВД Олександр Згіблов.

Сергій Макаренко

фото на прев'ю - спортзал у звичайній американській школі

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.