Фірма екс-директора «Буковелю» може відремонтувати дорогу по 13 млн за км

Фірма екс-директора «Буковелю» може відремонтувати дорогу по 13 млн за км

Товариство ПБС виграло аукціон по 182-мільйонному тендеру на поточний середній ремонт  13-кілометрового відрізу дороги держзначення Н-01 Київ-Знам'янка.

7 серпня, відбувся аукціон по тендеру поточний на середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-01 Київ-Знам'янка на ділянці км 216+000 - км 229+780, що пролягає територією Черкаської області.

У ході аукціон з трьох учасників найдешевшу пропозицію подало ТОВ ПБС – 169 млн грн, що на більш ніж 12,5 млн дешевше, ніж  наступна цінова пропозиція і на 13 млн дешевше від очікуваної вартості закупівлі.

Фірма екс-директора «Буковелю» може відремонтувати дорогу по 13 млн за км 1

Довжина відрізку 13 кілометрів, отже, ремонт в середньому коштуватиме по 13 мільйонів гривень за кілометр.

Згідно з тендерною документацією, роботи мають бути виконані до кінця 2017 року. Техзавданням передбачено земляні роботи, улаштування дорожнього одягу, облаштування автобусних зупинок, нанесення дорожніх розміток, встановлення огорожі та дорожніх знаків, освітлення пішохідних переходів.

Фірма екс-директора «Буковелю» може відремонтувати дорогу по 13 млн за км 2

Зазначимо, що всі фірми, що брали участь в аукціоні, є немісцевими, але при цьому знайомі з черкаським регіонам.

Так, переможець аукціону, ТОВ ПБС зареєстроване в Івано-Франківську. Фірму контролює нардеп Олександр Шевченко. Раніше він керував відомим курортом "Буковель".

Основним власником компанії значиться івано-франківська підприємиця Іванна Непик, яка свого часу працювала в ТК «Буковель»,  керівником з 5 липня – Іван Мельник.

Щодо Черкащини, то товариство в цьому році виграло аукціон по тендеру на поточний середній ремонт дороги державного значення Н-01 Київ-Знам’янка км 216+000-229+780 вартістю у 78,4 млн грн. Проте тендерний комітет завернув документи ПБС через відсутність в них інформації про власний асфальтобетонний завод.

У 2016 році ПБС виграв тендер на ремонт ділянки Н-01 Київ-Знам’янка км 232+280 – км 241+622 за 73,2 млн грн. Кілометр дороги в тому випадку коштував 9 млн грн.

Одеське товариство “РОСТДОРСТРОЙ” входить до групи компаній "РОСТ", яку в свою чергу зараховують до сфери впливу міського голови Одеси Геннадія Труханова. «Ростдорстрой» вже не перший рік виграє багатомільйонні тендери на ремонти доріг на Одещині, Київщині та Полтавщині.

Щодо Черкащини, то 7 червня з товариством укладено угоду на ремонт дороги державного значення Н-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя на ділянці км 109+600-км 120+800 за 136, 2 млн грн. Раніше це товариство здобуло право на проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Н-01 Київ- Знам’янка на ділянці км 205+280-км213+000 вартістю в 73,22 млн грн.

Третій учасник - "Автомагістраль-Південь" – також має одеську прописку, але на відміну від вищезгаданих земляків, я менш успішним на теренах Черкащини. Фірма з капіталом в 40 тисяч має двох власників: Короткова Валерія Валентиновича та Наливанного Олега Анатолійовича.  Керівник – Тимофєєв Микола Сергійович. Компанія має філії в Києві, Львові та Дніпрі.

Товариство у цьому році брало участь в кількох тендерах САД в Черкаській області, але жодного не виграло.

 Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.