Чому в Черкасах відмінили найдорожчий дорожній тендер цього літа?

Чому в Черкасах відмінили найдорожчий дорожній тендер цього літа?

Чому в Черкасах відмінили найдорожчий дорожній тендер цього літа?

20 липня тендерний комітет ЧМР відмінив тендер на капремонт відрізку вулиці Надпільної (колишня Ільїна) очікуваною вартістю в більш ніж 21 мільйон гривень. Це найдорожчий «дорожній» тендер Черкас цього літа.

У офіційному обґрунтуванні зазначається, що причина відміни – скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт та послуг.

Глянемо на передісторію. Сам акціон по тендеру на капітальний ремонт відрізку вулиці Надпільної (від вул. Можайського до вул. Грушевського) відбувся ще 29 травня.

Найдешевшою тоді виявилася пропозиція ПП “Дорстрой“: підприємство оцінило свої роботи у 19,39 млн грн, що майже на 2 млн менше від очікуваної вартості об’єкта. 2 червня тендерним комітетом повідомлено про намір укласти договір з переможцем.

Чому в Черкасах відмінили найдорожчий дорожній тендер цього літа? 1

12 червня один з учасників торгів – ТОВ «Главшляхбуд» - звернувся із скаргою до АМКУ. У своїй скарзі товариство інформує, що переможець аукціону ПП "Дорстрой" у складі своєї тендерної пропозиції має невідповідність кваліфікаційним критеріям. Йдеться про те, що «Дорстрой» у складі своєї пропозиції не надав документів, які б надавали можливість встановити технічні характеристики техніки, в частині вантажопідйомності крану та місткості авто гудронатора.

Чому в Черкасах відмінили найдорожчий дорожній тендер цього літа? 2

3 липня адмінколегія АМКУ задовольнила скаргу "Главшляхбуду" і постановила скасувати рішення щодо перемоги "Дорстрою". Хоч при цьому замовником було повідомлено, що техніка переможця відповідає критеріям.

20 липня тендер було відмінено.

Чому в Черкасах відмінили найдорожчий дорожній тендер цього літа? 3

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко висловив свою думку щодо ситуації навколо тендера.

- Громада мене поставила для того, щоб я економив кошти. Коли «Дорстрой» виграв тендер на 2 мільйони дешевшою сумою, ніж інші, і його один з недобросовісних конкурентів знімає через антимонопольний комітет, бо в нього в автомобілі, наприклад, не 3,5 об'єм а 3,8, то це  суцільна дешева заказушка, щоб інший виграв, - каже мер.

Також Бондаренко повідомив, що буде оголошено новий тендер.

- Це просто якесь знущання. Ми оголосимо новий тендер і будемо запрошувати всі фірми, щоб вони взяли участь, - сказав мер.

Чому в Черкасах відмінили найдорожчий дорожній тендер цього літа? 4

Зазначимо, що найбільш вартісні дорожні роботи 2017 року було розіграні у листопаді минулого року. 47-мільйонний аукціон на реконструкцію Сумгаїтської у листопаді виграв “Главшляхбуд». 45-мільйонний тендер на ремонт вулиці Першотравневої виграв «Черкаси-Інтерстрой». Обидва ці підприємства брали участь у вищезгаданому тендер.

Тендер на ремонт відрізку вулиці Надпільної протяжністю в майже два кілометри  мав стати найдорожчим «дорожнім» цього літа.

Згідно з тендерною документацією, роботи на об’єкті мали стартувати в червні цього року і повинні бути завершені підрядником до кінця 2018 року. У 2017 році на роботи буде виділено 10, 09 млн грн із загальної запланованої суми.

Техзавданням передбачено ремонт дощоприймачів та колодязів дощової каналізації. Дорожнє покриття підлягає фрезеруванню шириною 2100 мм та глибиною 50 мм. Покриття буде улаштоване в два шари асфальтобетонною сумішшю, також будуть облаштовані з’їзди, автопарковки, тротуари та газони, встановлена металева огорожа.

ПП «Дорстрой» наразі проводить масштабні роботи з реконструкції в Черкасах вулиці Героїв Дніпра вартістю в більш ніж 23 млн грн.

Сергій Макаренко

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.