Хто реконструює черкаське сміттєзвалище за 5,5 млн

Хто реконструює черкаське сміттєзвалище за 5,5 млн

Департамент економіки і розвитку ЧМР акцептував пропозицію в 5,5 млн грн. від товариства «Черкасиміськбуд» щодо реконструкції черкаського сміттєзвалища для твердих побутових відходів. Якщо з підприємством буде укладено договір, то для нього це буде перша тендерна перемога червня 2014 року.

Фірма подала дешевшу пропозицію і виграла аукціон, що відбувся 5 липня. Варіант  «Черкасиміськбуду» виявився на 1 гривню дешевшим, аніж пропозиція від єдиного конкурента - ТОВ "СУ №609 Спецбуд". При цьому очікувалася вартість у 7,3 млн грн.

Хто реконструює черкаське сміттєзвалище за 5,5 млн 1

12 липня тендерним комітетом повідомлено про намір укласти договір з переможцем.

У числі засновників «Черкасиміськбуду» - відомий підприємець Анатолій Бурський та його сини Денис і Максим, а також Євгенія Андріяшина та Надія Шаповал. Керує фірмою сам Анатолій Бурський.

Хто реконструює черкаське сміттєзвалище за 5,5 млн 2

Нагадаємо, що Анатолій Леонідович очолював департамент капітального будівництва Черкаської ОДА в роки перебування на посаді скандального губернатора Сергія Тулуба.

У ті часи, із 2008 по 2014 рік «Черкасиміськбуд» виграв на Черкащині тендерів на 155,4 млн грн. Більшість коштів (близько 148 млн грн) склали замовлення на ремонт обласних медичних закладів у 2011-2014 роках. З червня 2014 року ця фірма тендерів не вигравала.

Хто реконструює черкаське сміттєзвалище за 5,5 млн 3

У тендерній документації «Черкасиміськбуду» вказано, що будівельна техніка буде надана товариству від фірми «Дельтабудмаш», автомобілі та механізми -  від ПП «Агропром-1992». При цьому, як вже писала «Забеба», останнє підприємство належить дружині Анатолія Леонідовича – Лідії Бурський.

Хто реконструює черкаське сміттєзвалище за 5,5 млн 4

Хто реконструює черкаське сміттєзвалище за 5,5 млн 5

Хто реконструює черкаське сміттєзвалище за 5,5 млн 6

Щодо реконструкції полігону, то встановлений дедлайн робіт – 30 квітня 2018 року. У 2017 році планується виконати роботи в межах фінансування в 3,6 млн грн.

Згідно з тендерною документацією, схили полігону будуть засипані та ущільнені грунтом і щебенем, піщаний купол буде облаштовано дренажними пластмасовими трубами та протифiльтрацiйним екраном з нетканного геотекстилю. Буде облаштовано каналізаційну мережу та оглядові колодязі.

Хто реконструює черкаське сміттєзвалище за 5,5 млн 7

Зазначимо, що полігон для ТПВ в селі Червона Слобода існує з 2004 року.

Сергій Макаренко

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.