У Черкасах «рідні» фірми розіграли тендер на 3,4 млн грн

У Черкасах «рідні» фірми розіграли тендер на 3,4 млн грн

У Черкасах тендер на поточний ремонт мереж освітлення розіграли товариства, пов’язані між собою спільним номером телефону та персоною одного з менеджерів. Обидві фірми неофіційно входять до орбіти депутата міської ради Володимира Бурячинського. Протягом поточного року товариства виграли міських тендерів майже на 15 млн грн.

У квітні департамент економіки та розвитку ЧМР оголосив тендер на поточний ремонт мереж зовнішнього освітлення в Черкасах. Очікувана вартість склала 3,81 млн грн.

Згідно з тендерною документацією, підрядник встановить нові опори, ліквідує замикання та обриви дротів в електромережах, замінить лампи і плафони світильників тощо.

Документи на торги, що відбулися 4 травня, подали три товариства АБК "ЕЛЕКТРО-БУД", «ГЕОБУДСЕРВІС ПЛЮС» та «Дорекс-Безпека руху». У ході аукціону найдешевшу пропозицію в 3,17 млн грн подало АБК "ЕЛЕКТРО-БУД". Проте ця пропозиція була відхилена тендерним комітетом через невідповідність кваліфікаційним критеріям.

Своє рішення комітет обґрунтував тим, що переможець аукціону не завантажив у складі пропозиції файли з оригіналом позитивного відгуку щодо надання аналогічних послуг, а також копію договору надання цих послуг, завірену учасником.

Тож була акцептована наступна по розміру цінова пропозиція від ТОВ «Геобудсервіс Плюс» в 3,4 млн грн.

30 травня з товариством укладено договір, згідно з яким роботи мають бути виконані до кінця 2017 року.

ТОВ «АБК Електро-Буд» належить Михайлу Бякову та Володимиру Колосову. Комерційним директором товариства числиться депутат міської ради від БПП «Солідарність» Володимир Бурячинський. Свого часу народний обранець фігурував в числі засновників цього товариства. У 2017 році фірма виграла тендерів на 3 млн грн. ТОВ «Геобудсервіс Плюс» належить Сергію Бордовському. У 2017 році підприємство виграло тендерів майже на 12 млн грн.

ТОВ «АБК Електро-Буд» по суті є наступником ліквідованого «Компанія Текс», у ЄДР фірма успадкувала від свого попередника номер телефону. За юрособою закріплено 0472456579.

Аналогічний номер телефону був також закріплений за ПП «Геобудсервіс Плюс», що було ліквідоване в січні 2016 року. Власником цього підприємства був Валерій Чосенко, який нині фігурує як контактна особа уже ТОВ «Геобудсервіс Плюс».

У Черкасах «рідні» фірми розіграли тендер на 3,4 млн грн 1

У Черкасах «рідні» фірми розіграли тендер на 3,4 млн грн 2

У ЄДР у ТОВ «Геобудсервіс Плюс» телефон для зв’язку з юридичною особою не вказаний. При цьому в минулому році на порталі Work.ua було розміщено оголошення про вакансію бухгалтера на цьому підприємстві. До оголошення прикріплено все той же номер 0472456579.

У Черкасах «рідні» фірми розіграли тендер на 3,4 млн грн 3

У Черкасах «рідні» фірми розіграли тендер на 3,4 млн грн 4

У квітні минулого року в Черкасах також було зареєстроване ПП «Текс-буд» Його засновниками є Сергій Агапов та Володимир Бурячинський. Директор підприємства – Володимир Колосов. У травні-червні цього року з підприємством укладно три угоди на загальну суму в 2,2 мільйони гривень.

У Черкасах «рідні» фірми розіграли тендер на 3,4 млн грн 5

Сергій Макаренко для «Забеба.лі»

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.