Екс-чиновник обіцяв «вирішити» питання за 50 тисяч євро

Екс-чиновник обіцяв «вирішити» питання за 50 тисяч євро

У ході обшуку черкаська поліція вилучила в екс-очільника обласного управління Держгеокадастру більше 50 тисяч доларів. Слідчі переконують, що кошти Азер Мірзоєв набув в незаконний спосіб, вимагаючи їх за «вирішення питань» в земельній сфері.

Екс-чиновник обіцяв «вирішити» питання за 50 тисяч євро 1

Досудовим розслідуванням встановлено, що Азер Мірзоєв використовував свій авторитет колишнього керівника держгеокадастру і в лютому березні 2017 року вимагав та одержав від директора фермерського господарства "Степ" Олега Сторожука неправомірну вигоду в близько 50 тис. євро.

За вказані кошти Мірзоєв мав вплинути на прийняття рішення в.о. начальника Жашківського відділу Держгеокадастру Вадима Бегеки щодо погодження проектів із землеустрою на виділення земельних ділянок Сторожуку та підконтрольним йому особам. Загальна площа землі в рамках Жашківського району – 132 гектари.

Екс-чиновник обіцяв «вирішити» питання за 50 тисяч євро 2

Кримінальне провадження за вказаним фактом було відкрите поліцією 3 квітня цього року за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Слідчим вдалося встановити, що в період від 22 лютого по 17 березня Мірзоєв в приміщенні в центрі Черкас зустрічався із Сторожуком отримав 10 тис. євро. При цьому повідомляється, що ще 39 тис. Мірзоєв отримав раніше і зберігав їх вдома. Екс-чиновник пообіцяв позитивне вирішення питання щодо поділу та виділення землі. «Все вирішити», за словами Мірзоєва, мав Бегека.

Крім того, правоохоронці задокументували підробку Мірзоєвим документів: заяви від імені Сторожука на погодження документації із землеустрою.

Екс-чиновник обіцяв «вирішити» питання за 50 тисяч євро 3

У судовому засіданні слідчий клопотав про надання дозволу на обшук у всіх службових кабінетах відділу Держгеокадастру в Жашківському районі. 7 червня слідчий суддя Придніпровського райсуду Черкас Дунаєв постановив задовольнити клопотання.

20 червня оперативники Управління захисту економіки та слідчі ГУНП провели санкціоновані обшуки за місцем проживання Мірзоєва та у приміщеннях комерційних та державної установ.

У Мірзоєва правоохоронці вилучили 45 тисяч доларів США та понад 7,5 тисяч євро, а також земельно-кадастрові справи.

Азер Мірзоєв виконував обов’язки начальника ГУ Держгеокадастру з червня по грудень 2015-го. У кінці року він був звільнений «за угодою сторін». До отримання посади в Черкасах він працював в Сміляснькому Держгеокадастрі та був депутатом Смілянської райради від «Партії регіонів».

За тиждень до звільнення Мірзоєва в черкасьому ГУ стався гучний скандал. Фермера із Христинівки підбурили до надання хабара службовцю управління в сумі 1 236 918 гривень за видачу дозвільних документів щодо оренди землі.

Як писала «Забеба» раніше, за два роки обов’язки начальника Держгеокадастру в Черкаській області виконували 7 осіб.

Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.