У Черкасах оскандалені будівельники реконструюватимуть ЦНАП

У Черкасах оскандалені будівельники реконструюватимуть ЦНАП

Цього року міська влада Черкас налаштована провести капітальний ремонт свого майна – Центру надання адміністративних послуг, розташованого за адресою вул. Благовісна, 170. Орієнтовно на проведення робіт планується виділити більше 7 мільйонів гривень, з них в цьому році планують освоїти 3 мільйони.

У Черкасах оскандалені будівельники реконструюватимуть ЦНАП 1

На виконаня робіт по об’єкту департаментом економіки та розвитку ЧМР було оголошено два тендери.

У травні оголошено тендер на капітальний ремонт корпусів К-2 та Л-2. Орієнтовна вартість становить 3,73 млн грн. Аукціон має стартувати вже 23 червня, зараз триває подання тендерних пропозицій.

Згідно з документацією, роботи мають бути завершені до 20 грудня наступного року. При цьому у 2017 планується виконати ремонт в межах фінансування в 2 мільйони гривень.

Техзавданням передбачено посилення цегляних стiн металевим каркасом, мурування зовнішніх стін в монолітно-каркасних будівлях з газобетонних блоків, улаштування перемичок iз металевих балок, заміна вікон та дверей, облаштування побутової каналізації та питного водоводу, будуть проведені електромонтажні роботи. Передбачено утеплення фасаду та ремонт покрівлі приміщення.

У квітні оголошено тендер на реконструкцію першого поверху корпусу В-2.

Згідно з документацією – дедлайн робіт в грудні 2018 року. Протягом 2017 року будуть виконані роботи в межах кошторису в 1 млн грн. Гарантія – 10 років.

Техзавданням передбачено облаштування водопроводу, каналізації, опалення, вентиляції, будуть проведені електромонтажні роботи, встановлять пожежну сигналізацію.

У Черкасах оскандалені будівельники реконструюватимуть ЦНАП 2

У торгах, що відбулися 11 травня, взяли участь 3 учасники. У підсумку найдешевшу пропозицію в 2,888 850 грн подало товариство «Черкасизалізобетонстрой». 9 червня з ним укладено договір.

«Черкасизалізобетонстрой» входить до групи будівельних компаній «Добробуд».

Засновниками «Черкасизалізобетонстрой» є Тетяна Бас, Дмитро та Ірина Діденки та ТОВ АГРО-СТАРТ (ним володіють все ті ж Діденки та Бас, Тетяна Антонівна є директором). Керує фірмою Віктор Московченко.

За одним місцем реєстрації із цим товариством значаться ще двоє його тезок: «Черкасизалізобетонстрой» 2 і 3. Ці фірми мають аналогічних засновників, але меншу кількість КВЕДів і менші статутні капітали (по 1 тис. грн). Їх очолюють відповідно Сергій Поступак та Валентина Драмарецька. Також за тією ж адресою зареєстроване ТОВ «Черкасизалізобетонбуд», засновником якого є «Черкасизалізобетонстрой». Його очолює Олександр Чепурний.

Тетяна Бас проживає в Черкасах та входить до складу виконкому Леськівської сількради Черкаського району. До цього пані Тетяна була депутаткою Черкаської райради, куди обиралася від «Партії регіонів».

У Черкасах оскандалені будівельники реконструюватимуть ЦНАП 3

Дмитро Діденко з 2007 року є президентом групи компаній «Добробуд». Є членом президії територіальної парторганізації «Єдиний центр» закарпатського політика Віктора Балоги. У черкаських «кулуарах» зазначають, що Діденка повязує дружба з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком.

У Черкасах оскандалені будівельники реконструюватимуть ЦНАП 4

У Черкасах «Добробуд» був помічений в кількох скандальних історіях. Зокрема, місцеві жителі звинувачували представників компанії в перешкоджанні створення ОСББ, у рамках цього ж конфлікту в черкаській багатоповерхівці з ініціативи дочірньої компанії на деякий час були відключені ліфти.

ТОВ «Черкасизалізобетонбуд» фігурувало в скандалі із приміщенням черкаського Апеляційного суду. Як повідомляли черкаські ЗМІ, фірма отримала кошти на будівництво приміщення для суду в центрі міста, але в зазначені строки так і не здала його в експлуатацію. Натомість зараз проводить будівництво багатоквартирного житлового будинку.

У кінці 2015 року на будівництві «Черкасизалізобетонстрой» загинув робітник.

У ході торгів конкурентами «Черкасизалізобетонстрою» були ТОВ САМЕ КЛІНІНГ та ПП БТК-ЛАД. Про останнє підприємство «Забеба» вже писала раніше в матеріалі про працівника, який в травні цього року загинув на будівництві.

Володимир Поштовий

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.