Рейтинг черкаських суддів із мільйонними статками

Рейтинг черкаських суддів із мільйонними статками

Одні із найбільших заробітних плат в Україні у суддів. Та чи живуть нею єдиною? Ми проаналізували, хто із черкаських «слуг Феміди» назбирав найбільше кешу та що подекларували крім заробітних плат.

На першій сходинці суддя Катеринопільського районного суду Черкаської області Наталія Кошіль. Фактично проживає жінка в Києві.

За минулий рік родина задекларувала готівку у валюті: на Наталії – 25 тис дол., чоловікові – 45 тис дол. У гривнях ця сума складає більш як півтора мільйони (1 836 800 грн).

Окрім кешу наприкінці 2016 року пані Наталія набула у власність «Лексус RX-270», вартість авто в декларації - 149 тис грн. На «Авторіа» таке авто можна знайти не менш як за 800 тис грн.

Рейтинг черкаських суддів із мільйонними статками 1

Чоловік Наталії у листопаді 2016-го теж збагатився автомобілем – «VOIKSWAGEN. TOUAREG» 2012-го року випуску.

У декларації родини є також недобудований будинок в Києво-Святошинському районі, 2 квартири в Києві та 2 земельні ділянки.

Дохід судді Наталії від відчуження рухомого майна склав 149 000. Тоді як заробітна плата, отримана за основним місцем роботи, – 725 грн.

Як писали ЗМІ, Кошіль перебуває у декретній відпустці, тож заклерарувала також соціальні виплати – 24 940 грн.

Привертає увагу задекларований подарунок у негрошовій формі від чоловіка Андрія Петровича вартістю 713 740 грн.

Друга половинка судді Андрій Кошель очолює управління ДФС в Києві. Його заробітна плата за 2016-ий склала лише 94 430 грн.

На другому місці суддя Черкаського окружного адмінсуду Руслан Холод, він задекларував 1 731 840 грн.

Його фактичне місце проживання – також Київ.

Родина також декларує 4 земельні ділянки у Обухівському та Звенигородському районах, квартиру в Ялті, придбану у 2007 році. Згідно декларації власного житла у Києві родина не має: орендує квартиру у столиці та кімнату у Черкасах. Тоді як в Обухові є обєкт незавершеного будівництва – дачний будинок.

Дружина Руслана задекларувала хутрову шубу, коштовну каблучку із камінням на ювелірний набір. У декларації значиться лише право користування «Volkswagen passat» і «Ваз».

Зарплати суддя задекларував 187 599 грн, тоді як дохід від зайнятості дружини – 198 000 грн.

Дружина Валерія Володимирівна також декларує 50 тис доларів США, 11 тис євро, Руслан Віталійович декларує значно менше – 16 тис доларів і 28 тис грн.

Як йдеться в ЄДР, дружина займається загальною медичною практикою.

У 2014-му році Холод претендував на трикімнатну квартиру у Черкасах, судячись із міською радою та вимагаючи надати житло.

На третій сходинці суддівських багатіїв суддя Соснівського райсуду Сергій Бащенко. Він задекларував 1 711 400 грн готівкою.

Крім готівки суддя має земельну ділянку в Камянці та тимчасово проживає у будинку батька в Черкасах.

Заробітна плата за місцем роботи – 253 750грн, тоді як дохід від відчуження нерухомого майна – 1 711 400 грн.

Авто суддя також не має, проте їздить на «BMW-X5», власником є Олена Василівна Бащенко.

На четвертій сходинці суддя Придніпровського райсуду, заступник голови суду Владислав Шипович. Він декларує 1 443 400 грн.

У графі місце проживання вказана Горлівка, Донецької області. Серед нерухомості має будинок в Горлівці, а також земельну ділянку. Крім цього орендує квартиру в Черкасах.

Їздить суддя на «Honda CR-V».

За минулий рік слуга Феміди заробив 236 514 грн, тоді як дружина Яна Іванівна отримала дохід від підприємницької діяльності на суму 1 034 947 грн.

Родина непогано запаслась готівкою – Владислав зібрав 18 тис доларів та 25 тис грн, на рахунку розмістив ще 21 тис грн, а дружина має готівкою 17 тис доларів і 50 тис грн.

Також родина отримала 21 тис грн як одноразову допомогу при переїзді на роботу в іншу місцевість.

Пяту сходинку посідає суддя Черкаського окружного адмінсуду Анжеліка Бабич. Її зареєстроване місце проживання також столиця.

Рейтинг черкаських суддів із мільйонними статками 2

Суддя декларує лише зарплату – 213147 грн та готівку – 55 тис доларів США. У минулому році – те ж саме, правда, готівки було на 2 тис доларів більше.

Проти Анжели Бабич за переданими даними Тимчасової спецкомісії з перевірки суддів загальної юрисдикції хотіли відкрити дисциплінарну справу. Однак Вища рада юстиції вирішила відмовити.

Серед рішень, які ухвалювала суддя – поновлення на посаді заступника керівника обласної національної поліції Віктора Іванька, який двічі не пройшов переатестацію та поліграф.

Фігурувала суддя і в так званій справі "Бондаренко проти Одарича". Анжела Бабич залишила чинними результати виборів у Черкасах 2014-го. За ними Сергій Одарич утретє став міським головою, вигравши справу у чинного очільника міста Анатолія Бондаренка.

До найбагатших додамо і суддю Черкаського окружного адмінсуду Тетяну Чубар.

Рейтинг черкаських суддів із мільйонними статками 3

На Черкащині вона фігурувала у «майданівських» скандалах. Суддя забороняла мирні зібрання у Черкасах у період з листопада 2013-го до квітня 2014 року. Днями Вища рада правосуддя відмовилась від подання про звільнення судді.

20 липня 2016 року, ВРЮ, розглянувши на засіданні матеріали перевірок, проведених членами ради за переданими Тимчасовою спеціальною комісією з перевірки суддів судів загальної юрисдикції заявами, ухвалила відкрити дисциплінарні справи стосовно суддів Черкаського окружного адміністративного суду, серед них і Тетяни Чубар.

Тоді як у квітні минулого року Вища кваліфікаційна комісія суддів України внесла подання до Верховної Ради України про обрання Тетяни Чубар та ще 21 суддю з інших областей України для обрання на посаду судді довічно.

Пізніше, у червні 2016 року Вища рада юстиції відмовила у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Черкаського окружного адміністративного суду Чубар Тетяни Миколаївни, оскільки, на думку представників ради, матеріали перевірки не виявили достатніх підстав, які б свідчили про порушення присяги судді під час розгляду та прийняття судового рішення у справі про обмеження реалізації права на мирні зібрання в період з 30 січня 2014 року по 4 лютого 2014 року у м. Черкасах на площі Соборній.

"Водночас дії судді могли б стати підставою для притягнення її до дисциплінарної відповідальності, але на сьогодні сплинув річний строк, протягом якого до судді може бути застосоване дисциплінарне стягнення", - повідомила тоді прес-служба ВРЮ.

Тетяна Чубар декларує лише зарплату 187 тис грн та готівку – 35 400 доларів. Минулого року в декларації значився і чоловік Олексій Савік, тож до минулорічного фінансового документу пані Тетяна додала 10 тис екс-чоловікових доларів.

Олексій Савік працює оперуповноваженим кримінальної поліції в ГУНП в Черкаській області. Він також задекларував зарплату 36 тис грн та готівку – 10 500 доларів.

Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.