Мільйон доларів і з депутата Бобова передумали знімати недоторканість

Мільйон доларів і з депутата Бобова передумали знімати недоторканість

Минулого тижня депутат-мажоритарник з групи «Відродження» Геннадій Бобов опинився в центрі скандалу. На рідній для цукрового магната Черкащині навіть почали хвилюватися за народного обранця: мовляв, над ним «згущаються хмари». Проте, схоже, ситуація для нардепа нормалізується.

Мільйон доларів і з депутата Бобова передумали знімати недоторканість 1

19 травня Юрій Луценко заявив, що генпрокуратура підготувала подання щодо зняття депутатської недоторканості відразу з 3-х народних обранців. Мова йшла про «радикала» Андрія Лозового, члена «Народного фронту» Євгена Дейдея та Геннадія Бобова з групи «Відродження». Мотивом для подання, за словами генпрокурора, стали результати перевірки електронних декларацій.

Дейдея та Лозового звинуватили в ухиленні від сплати податків та незаконному збагаченні, Бобова - в декларуванні недостовірної інформації.

23 травня інформація була підкоригована. Прес-секретар Луценка Лариса Сарган в соцмережах повідомила, що до ВРУ буде направлено лише подання щодо зняття недоторканості з Бобова

«Вивчивши матеріали трьох подань на народних депутатів в частині фактажу, сьогодні було прийнято рішення направити до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Геннадія Бобова», - написала вона.

Щодо інших двох Сарган уточнила, що після перевірки текстів подання юрвідділом ГПУ в поданнях САП нібито були виявлені недопрацювання, які потрібно виправити перед представленням в Раді. Також Сарган завбачливо закликала «не шукати зраду» в подібній інформації.

Історії із «декларуванням» Бобова, передував ще один цікавий факт. 16 травня в Києві був затриманий екс-начальник його охорони Вадим Мельник. Як вже писала «Забеба», слідство підозрює чоловіка в організації викрадення та резонансного вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка у квітні 2014 року. 47-річного жителя Києва правоохоронці розшукували близько півтора року.

При цьому зазначимо, що корсунські активісти-самооборонівці від самого початку повязували вбивство журналіста саме із фігурою Бобова, якого Сергієнко неодноразово публічно критикував і обіцяв з часом оприлюднити інформацію щодо злочинних схем, в яких нібито замішаний нардеп.

Того ж дня, 16 травня, черкаське видання «Дзвін» повідомляло, що у готельно-ресторанному комплексі Бізнес-центр “Модус”, який повязують із Бобовим, нібито відбуваються обшуки.

На Черкащині новини від генпрокуратури і про затримання Мельника, і про «несплату податків» нардепом були сприйняті, як сигнал, що в депутат намічаються неприємності. Все це підігрівалося інформацією, що нардеп нібито вже покинув територію країни і перебуває за кордоном.

Сам Бобов через «Фейсбук» назвав всі звинувачення «безпідставними», а слова Луценка «піар-заявами».

Як і прогнозувалося, подання щодо зняття недоторканості з Бобова було внесено в Раду 24 травня. Як повідомив спікер Андрій Парубій, подання було передано до регламентного комітету. Про це він написав у «твіттері» близько 12-ї години дня.

Проте через кілька годин в ході свого виступу у Верховній Раді Луценко повідомив, що Бобов повністю визнає свою вину і готовий заплатити 1 мільйон доларів несплачених податків.

Мільйон доларів і з депутата Бобова передумали знімати недоторканість 2

"Тільки що мені повідомили, що народний депутат Бобов згоден з цим повідомленням і готовий оплатити до держскарбниці понад $1 млн несплачених податків, і я вважаю, це прекрасний приклад очищення Верховної Ради", – сказав він.

На сторінці Бобова у «Фейсбуці» зявилися два повідомлення, в дечому суперечливі одне одному. Спочатку нардеп повідомив, що завжди чесно декларував свої доходи:

Мільйон доларів і з депутата Бобова передумали знімати недоторканість 3

«Піар не пройде, як і намагання зробити з мене «козла відбувайла» для звіту Генерального прокурора. Також подано клопотання про ознайомлення з матеріалами досудового розслідування. Проти мене сьогодні ведеться брудна кампанія. Одним з її елементів є безпідставні звинувачення. Я завжди чесно декларував всі свої доходи багато років. Суть претензій до мене не в порушенні законодавства. Це політичний тиск та тиск на бізнес моєї родини», - написав Бобов.

Проте вже після заяви Луценка, нардеп, схоже, передумав:

Мільйон доларів і з депутата Бобова передумали знімати недоторканість 4

«Я, як законослухняний громадянин України, прийняв вимогу представників держави сплатити 28 млн грн до державного бюджету України в якості нарахувань за податковими зобов'язаннями. Цe нe означає, що я погодився із звинувачeннями, тому залишаю за собою право звернутися до суду, для отримання остаточного та справедливого рішення», - написав Бобов.

Новини від Луценка були з гумором сприйняті в черкаському сегменті соцмережі «Фейсбук». Місцеві прогнозують, що, скоріш за все, історія із зняттям недоторканості з нардепа підійшла до свого фіналу.

Ми ж пропонуємо поглянути, хто не бачив, на щедру декларацію народного обранця, яка, власне, і викликала інтерес правоохоронців.

Зокрема, Геннадій Бобов посідає почесне четверте місце у рейтингу найзаможніших народних депутатів. Бобов має 100 млн грн. та 2,5 млн доларів готівки, ще 1,8 млн доларів у його дружини.

Цікавими також є цінні речі, що належать Геннадію Борисовичу. Тут і картини, і 2 статуетки слона, і яйця Фаберже, і більярдний стіл, і 4 наручні годинник ( моделі BREGUET і ROGER DUBUIS коштують в районі 30-40 тисяч доларів), і навіть 9 одиниць зброї. Дружина нардепа може похвалитися 4 елітними годинниками (Hublot і Herry Winston) та різноманітними ювелірними виробами, серед яких сережки та каблучки з діамантами, а також дві норкові шуби.

Валентин Коваль

Після виходу матеріалу пан Бобов сплатив борги.

Мільйон доларів і з депутата Бобова передумали знімати недоторканість 5

І Генпрокурор Луценко назвав це гідним прикладом.

Мільйон доларів і з депутата Бобова передумали знімати недоторканість 6

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.