У Черкасах загораються нові «комунальні» зірки

У Черкасах загораються нові «комунальні» зірки

В Черкасах раптово змінили традиційного підрядника із встановлення зупинок громадського транспорту. 2 млн.грн за 22 обєкта віддали в руки молодого мешканця села Іванівка, Чигиринського району. Та за невідомим прізвищем нескладно відслідкувати звязки із вже знаними публічними персонами міста.

У Черкасах загораються нові «комунальні» зірки 1

Олександр Капшитар, нова «комунальна» зірка Черкас, зареєструвався підприємцем 4 січня 2017 року, обравши основним видом діяльності будівництво житлових і нежитлових будівель.

У Черкасах загораються нові «комунальні» зірки 2

Невідомо, наскільки вдало складалася його бізнесова кар’єра, допоки протягом 14 та 15 квітня між ним та комунальним підприємством «ЧЕЛУАШ» не було укладено одразу 22 «бюджетні» угоди на виконання робіт з встановлення зупинок громадського транспорту.

Подібний «спурт» став логічним продовженням обраного в минулому році вектору оновлення вуличної інфраструктури, а його «матеріальну» сторону забезпечила бюджетна комісія Черкаської міської ради, перерозподіливши статті видатків міського бюджету таким чином, що витрати на данні видатки були збільшені з 700 тис. до 2,7 млн.грн. Ініціатором цього «перерозподілу» став голова бюджетної комісії Юрій Тренкін. Саме його пропозиція була підтримана іншими членами комісії одноголосно.

Витративши не так багато часу, можна без зайвого клопоту встановити зв'язок між одним з «найбагатших» та «найвидніших» депутатів міської ради від провладної партії та простим підрядником з далекого села на Чигиринщині, що під дією невідомої «ринкової» сили отримав на власний рахунок 2 млн.грн з міського бюджету.

У Черкасах загораються нові «комунальні» зірки 3

При реєстрації своєї підприємницької діяльності Олександр Капшитар вказав номер телефону за яким в соціальній мережі «Фейсбук» ще до недавнього часу була зареєстрована користувач під іменем Вікторія Кошова. Дана панянка, відповідно до офіційних документів, є головним бухгалтером добре відомого в місті підприємства ТОВ «Промбуд індустрія» і саме з ним тісно переплітаєтся депутатська діяльність вищезгадного обранця від Батьківщини Юрія Тренкіна.

Попри спроби останнім часом хоч трохи завуалювати «небезпечні» зв‘язки голови бюджетної комісії і «навколобюджетного» бізнесу його оточення вдаєтся це ненайкращим чином. Ще донедавна товариство «Промбуд індустрія» була зареєстрована за однією адресою з громадською приймальнею депутата, а його очільником ще і досі є Євген Щербина – помічник Юрія Васильовича, що супроводжує його чи не на всіх публічних заходах.

У Черкасах загораються нові «комунальні» зірки 4

Саме ТОВ «Промбуд індустрія» в минулому році займалася бізнесом, що зараз безпечно передали в руки молодого Капшитаря. Протягом 2016 року «промбудівці» встановили близько 100 зупинок і отримавши за ці роботи майже 6,5 млн.грн. Достеменно невідомо, чи пов‘язана формальна зміна підрядника з намаганням депутата та його оточення «відхрестися» від даного виду робіт. Та наразі все виглядає саме так.

Візуально, нові зупинки «виготовлені» Олександром Капшитарем мало чим відрізняются від встановлених раніше ТОВ «Промбуд індустрія», за виключеням хіба що коліру, що став яскраво червоним та… ціни. Середня ціна одного «об‘єкту» зросла до 80 тис.грн, хоча в минулому році «апетити» підрядників стартували з 63 тис.грн і поступово зростали.

Зауважимо, що Олександр Капшитар мав займатися не лише зупинками, а й реставрувати місцеві дороги. Це могло стати прецедентом для міста, коли прямоповязані з табором «червоносердечних» підрядники взялися б за ремонт вулиць. Проте «дорожню» кар’єру мешканця Чигиринщини через форс-мажор довелося дещо відкласти.

У Черкасах загораються нові «комунальні» зірки 5

Через два дні після піару в соціальних мережах міського голови Анатолія Бондаренка та депутата Олександра Згіблова навколо ремонту провулку Кооператорного, який і мав ремонтувати свіжоспечений улюбленець місцевих чиновників, в мережі зявилося відео, яке демонструвало вкрай низьку якість виконаних робіт.

В день публічного розголосу підрядника замінили. Ним став вже мешканець Канева – Сасун Авеян. Саме цьому маловідомому в місті «будівельнику», непоміченому в тісних звязках з владцями міста, і доведеться нести весь «сором» неналежного виконання робіт.

У Черкасах загораються нові «комунальні» зірки 6

Честь та імя Олександра Капшитаря для майбутніх «бюджетних» звершень залишилась неушкодженою.

Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.