У Києві затримали ймовірного вбивцю журналіста Василя Сергієнка

У Києві затримали ймовірного вбивцю журналіста Василя Сергієнка

Сьогодні в столиці співробітники черкаської поліції затримали підозрюваного в організації резонансного вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка.

У Києві затримали ймовірного вбивцю журналіста Василя Сергієнка 1

Василь Сергієнко 

Про факт затримання майже синхронно відрапортували прокуратура Черкаської області та Генпрокурор України Юрій Луценко.

Згідно з повідомленнями, сьогодні в Києві поліція спільно з облпрокуратурою провели комплекс слідчих та оперативно-розшукових заходів, у ході яких було затримано 47-річного жителя столиці декого Мельника В. А. Чоловіка підозрюють в організації вбивства активіста та журналіста із міста Корсунь-Шевченківського, що на Черкащині, Василя Сергієнка у квітні 2014 року.

У Києві затримали ймовірного вбивцю журналіста Василя Сергієнка 2

Василь Сергієнко

Луценко повідомляє, що Мельник в 2014 році працював начальником охорони одного з народних депутатів, а після затримання виконавців убивства тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку.

Завтра, орієнтовно близько обіду, в Придніпровському райсуді Черкас обиратиметься міра запобіжного заходу. Прокуратура клопотатиме про арешт.

Тут варто пригадати всю історію, яка поставила на вуха всю Черкащину 3 роки тому.

У Києві затримали ймовірного вбивцю журналіста Василя Сергієнка 3

Василь Сергієнко

4 квітня 2014 року Василь Сергієнко був побитий та викрадений з двору власного будинку у місті Корсунь-Шевченківський на очах у власної матері. Наступного дня тіло було знайдено за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі з кайданками на руках та слідами жорстоких катувань.

Пошуки вбивць тривали півтора роки.

Слідством були встановлені особи кілерів журналіста. Були затримані Володимир Воронков, Віктор Горбенко та Валентин Завражин. Щодо ще одного підозрюваного, Кирила Федорова, то слідчі зійшлися на думці, що його вже немає в живих.

У Києві затримали ймовірного вбивцю журналіста Василя Сергієнка 4

Чоловіків затримали у Києві, коли вони їхали на тому ж автомобілі, яким викрадали Василя. Обшивку салону машини вони поміняли, але під нею експерти-криміналісти знайшли сліди крові вбитого. Напередодні викрадення підозрювані у вбивстві купили в одному зі столичних супермаркетів лопати й відра, аби закопати тілою. На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів. Переглядаючи відеозаписи камер спостереження магазину, правоохоронці помітили двох чоловіків, які купували відра й лопати.

У Києві затримали ймовірного вбивцю журналіста Василя Сергієнка 5

Уже в квітні 2017 року в Києві був затриманий ще один чоловік, якого підозрюють у викрадені журналіста – Роман Недибалюк.

20 березня Соснівський райсуд Черкас продовжив термін запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Воронкову, Горбенку та Завражину до 23 травня. Недибалюку термін тримання під вартою встановили до 15 червня.

Наразі розгляд справи у суді триває: справа має вже 16 томів. Дружина Сергієнка Валентина вимагає компенсувати моральну шкоду, виплатити суму в розмірі 2 млн грн.

Черкаське видання «Дзвін» повідомляє, що сьогодні відбуваються обшуки поблизу міста Корсунь-Шевченківський у готельно-ресторанному комплексі Бізнес-центр “Модус”, що належить народному депутату України Геннадію Бобову, у зв’язку з арештом організатора і посередника вбивства корсунського журналіста київського авторитета Мельника.

 

Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.