Новий дитсадок на ж/м Лівобережний-3 – приклад командної роботи міської та обласної влади

Новий дитсадок на ж/м Лівобережний-3 – приклад командної роботи міської та обласної влади

Новий дитячий садок комбінованого типу № 1 у Дніпрі з'явився завдяки спільній роботі міської та обласної влади. На будівництво закладу, загальна вартість якого складає 45 млн грн, мерія виділила 25 млн. За кошти міського бюджету придбали й оснащення для дитсадка – від іграшок і посуду до дорогої побутової техніки.

Новий дитсадок на ж/м Лівобережний-3 – приклад командної роботи міської та обласної влади 1

«Це чудовий досвід, приклад для інших територіальних громад. Сьогодні, коли в країні багато гілок влади з'ясовують стосунки, ми з обласною адміністрацією працюємо разом. Місто профінансувало понад половину вартості будівництва. Ми реалізовуватимемо такий досвід і надалі», – сказав Борис Філатов 15 травня, під час урочистого відкриття дитсадка комбінованого типу № 1.

Новий дитсадок на ж/м Лівобережний-3 – приклад командної роботи міської та обласної влади 2

Новий заклад розрахований на 220 місць. Тут є групи для малечі раннього та дошкільного віку. Дві дитячі секції мають логопедичне спрямування. В облдержадміністрації цей спільний проект будівництва дитсадка назвали яскравим прикладом впровадження децентралізації.

Новий дитсадок на ж/м Лівобережний-3 – приклад командної роботи міської та обласної влади 3

У закладі обладнані пральня, харчоблок, медкабінет, є також власна котельня на альтернативному паливі. У кожній групі стоять телевізори, а для занять музикою діти мають музичні центри, піаніно та синтезатор. У спортивній зоні – новий інвентар. Бавитися тут можна не лише з іграшками та конструкторами, а й у басейні з кульками та на дитячих майданчиках у дворі. На подвір'ї є навіть маленький город. Батькам новий садочок подобається. Матусі й татусі впевнені: тут їхнім діткам буде комфортно та безпечно.

Новий дитсадок на ж/м Лівобережний-3 – приклад командної роботи міської та обласної влади 4

«Ми довго чекали, коли ж відкриється садок. Дитина часто казала: «Ходімо подивимося, чи добудували дяді-будівельники садочок». Заклад дуже подобається. Це чудовий старт для нашого нового покоління», – розповіла мама одного з маленьких вихованців садочка Галина Тонаян.

Новий дитсадок на ж/м Лівобережний-3 – приклад командної роботи міської та обласної влади 5

Нагадаємо, що цьогоріч мерія Дніпра істотно збільшила фінансування капітальних та поточних ремонтів дитячих садків міста. У 2017 році на це планують виділити близько 50 млн грн, тоді як минулого року сума складала 32 млн грн.

Новий дитсадок на ж/м Лівобережний-3 – приклад командної роботи міської та обласної влади 6

Довідка. У Дніпрі функціонують 176 дитячих садків, які відвідує 3,6 тис. дітей. Дошкільні відділення також є у 27 навчально-виховних комплексах. Із початку року в місті створено ще близько сотні додаткових місць для дітей.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.