Освітян Черкащини звинувачують у розтраті бюджетних 7 млн грн

Освітян Черкащини звинувачують у розтраті бюджетних 7 млн грн

У райцентрі Золотоноша, що на Черкащині, відділ освіти та ТОВ «Будівельна компанія «Семат» мали збудувати критий басейн у гімназії ім. С.Д. Скляренка. На це із місцевого та державного бюджетів спрямували 7,5 млн грн. Кошти виділили, а від басейну на сьогодні лише стіни.

Освітян Черкащини звинувачують у розтраті бюджетних 7 млн грн 1

На підставі підписаних актів виконаних робіт та довідки про вартість, укладеними протягом грудня 2016 між двома сторонами, «Семат» перерахували 7 112 240,48 грн.

Згідно технічних завдань, «Будівельна компанія «Семат» повинна була здійснити загальнобудівельні роботи підземної та надземної частин, облаштувати господарсько-питний водопровід, протипожежний водопровід, каналізацію, водо підготовку, технологічне обладнання басейну 25х8,5, опалення, вентиляцію, електрообладнання та освітлення, мережі тепло- та водопостачання, благоустрій та озеленення.

У грудні 2016 року сторони внесли зміни до договору, продовживши строк виконання робіт на термін 60 календарних днів.

Однак неозброєним оком видно, що до цього часу будівельні роботи далекі до завершення.

Освітян Черкащини звинувачують у розтраті бюджетних 7 млн грн 2

Наприкінці минулого року підозри у розкраданні кругленької суми докотилися до Придніпровського райсуду Черкас:

«26.09.2016 між відділом освіти Золотоніської міської ради та виконавчого комітету, в особі начальника відділу ОСОБА_2, як Замовником та ТОВ «Будівельна компанія «Семат», та директором, як Підрядником, укладений договір підряду №228, предметом якого, відповідно п.1.1. договору, являється виконання робіт "Будівництво критого басейну гімназії ім. С.Д. Скляренка по вул. Черкаській, 54 в м. Золотоноша Черкаської області (45212000-6) Будівництво плавальних басейнів)», - йдеться в Ухвалі Придніпровського райсуду Черкас від 13 квітня 2017-го року.

Освітян Черкащини звинувачують у розтраті бюджетних 7 млн грн 3

Правоохоронці добилися в суді вилучення документів комітету конкурсних торгів відділу освіти Золотоніської міської ради та виконавчого комітету, які стосуються проведення процедури закупівлі робіт.

Основним видом діяльності «Будівельної компанії «СЕМАТ» є будівництво житлових і нежитлових будівель. Заснували підприємство майже шість років тому у смт. Макарів Київської області. Засновником і бенефеціаром є Сергій Тодорович. Нині ТОВ керує Людмила Мельник.

Зазначимо, що ТОВ «Будівельна компанія «Семат», йдеться на z.texty.org.ua, протягом 2014-го та 2016-го років отримало дев'ять підрядів на майже 17 млн грн.

Освітян Черкащини звинувачують у розтраті бюджетних 7 млн грн 4

Варто зазначити, що роботи з технічного нагляду щодо об’єкту здійснювало приватне підприємство "Техногравіс". Угоду про здійснення технагляду вартістю у 128 тисяч гривень грандіозного будівництва з "Техногравіс"підписали у листопаді 2016. Договір одразу ж розірвали. Причини - незавершене будівництво об'єкту.

Однак у квітні цього року уклали нову угоду на технагляд, зменшивши очікувану вартість послуги з 171 386 до 134 000 гривень.

Освітян Черкащини звинувачують у розтраті бюджетних 7 млн грн 5

Першою керівницею "Техногравіс" була Леся Дмитренко. Згідно з даними декларації, вона також є його засновницею та, до всього, дружиною начальника управління містобудування та архітектури, заступника начальника Департаменту капітального будівництва Черкаської ОДА Василя Дмитренка.

Дмитренко фігурував у скандалі довкола Національного заповідника «Батьківщина Т.Шевченка» в с. Шевченкове Звенигородського району. Саме підприємство «СЕМАТ» займалося благоустроєм території. Замовником виступив Департамент капітального будівництва Черкаської ОДА.

Тоді чиновники з департаменту погодили акти із завищеними обсягами та вартістю виконаних робіт на 5 об’єктах області, у тому числі Шевченківського національного заповідника в місті Каневі та Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка", чим спричинили державі збитки на суму понад чотири мільйони гривень.

У 2014-му виконавчий комітет Канівської міської ради 10 листопада також уклав угоду з ТОВ «Будівельна компанія «Семат» на реконструкцію ділянки каналізаційного колектора вартістю 2,57 млн грн. У 2016му в ході ревізії представниками Державної фінансової інспекції виявили невідповідність між фактично виконаними обсягами та обсягами, вказаними в акті ф. КБ–2в за грудень 2015 року на суму 121 182,00 гривень.

Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.