На Черкащині розіграли «дорожніх тендерів» на 260 мільйонів

На Черкащині розіграли «дорожніх тендерів» на 260 мільйонів

Разом з літом на Черкащину наближається гаряча ремонтно-дорожня пора. Принаймні, з огляду на стан обласних доріг, в це зараз сильно хочеться вірити. Протягом березня-травня Служба автомобільних доріг провела 4 аукціони по тендерах на ремонт доріг державного значення в Черкаській області. Планується, що на ремонт 30 кілометрів доріг буде витрачено понад 260 мільйонів гривень. Якщо порівнювати з очікуваною вартістю, то економія має скласти близько 40 мільйонів гривень.

Договори вже підписані

Наразі по двох тендерах всі процедури завершено і за їх результатом з двома підрядниками уже укладено угоди.

Аукціон на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя (через м.Кременчук) на ділянці км 87+300-км 98+000 відбувся 10 квітня.

Аукціон виявився цікавим тим, що тендерний комітет відхилив документи 4 із 7 підприємств. Дорожники відхилили ТОВ «ДП Алькор», ПП «Лідер Груп», ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ ПБС через невідповідність кваліфікаційному критерію «наявність обладнання та матеріально-технічної бази».

На Черкащині розіграли «дорожніх тендерів» на 260 мільйонів 1

У підсумку до торгів були допущені виключно «старі знайомі» черкаських доріг: ПП «Дорстрой», ТОВ «Главшляхбуд» та ТОВ «Трансстроймеханізація». Найдешевшу пропозицію у розмірі 108,3 млн грн подав «Дорстрой», договір з яким був укладений уже 21 квітня.

Таким чином кожен кілометр фрагменту дороги (загальна протяжність – 10 км) тут буде відремонтовано в середньому за 10,8 млн. грн. Згідно з договором, роботи мають бути завершеними до кінця 2017 року. Підрядник також гарантує термін експлуатації асфальтобетонного покриття на 10 років.

На Черкащині розіграли «дорожніх тендерів» на 260 мільйонів 2

Як вже писала «Забеба», підприємство "Дорстрой" належить екс-депутату Христинівської райради від «Партії регіонів» Роберту Григоряну. "Дорстрой" здійснює поточний середній ремонт на Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань (на ділянці км 41+265 — 48+985). Наразі підприємство за 23,6 млн займається капітальним ремонтом вулиці Героїв Дніпра у Черкасах.

Аукціон на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на ділянці км 24+236 - км 25+440 відбувся 19 квітня.

Із 6 підприємств, що подалися на аукціон, до торгів були допущені 5. «По традиції» тендерний комітет завернув документи ТОВ «ДП Алькор» через невідповідність кваліфікаційному критерію «наявність обладнання та матеріально-технічної бази».

У ході торгів найдешевшу пропозицію подало товариство «Трансстроймеханізація», яке за свою роботу запропонувало суму відразу на півтора мільйона меншу, ніж у найближчого конкурента.

На Черкащині розіграли «дорожніх тендерів» на 260 мільйонів 3

5 травня Служба автомобільних доріг у Черкаській області уклала договір із фірмою на проведення ремонтних робіт. Таким чином «Трансстроймеханізація» відремонтує 1 кілометр дороги за 10,6 млн грн. Підрядник гарантує термін експлуатації асфальтобетонного покриття на 3 роки. Згідно з графіком надання послуг, підприємство планує розпочати роботи на ділянці в червні і завершити уже в липні.

На Черкащині розіграли «дорожніх тендерів» на 260 мільйонів 4

ТОВ Трансстроймеханізація прописане в Києві, засноване болгарською компанією "АО Гражданметропоставка" та чорногорським підприємством "АО Комунспецмонтаж ЛТД". Кінцевим бенефіціаром «Трансстроймеханізації» є громадянин Італії, житель Риму Пізолато Цельсо. Директором компанії з капіталом в 15 млн грн є уродженець Черкас Володимир Василенко. За останні 5 років підприємство отримало підрядів на 146,78 млн грн.

Чекають на підписання договорів

Аукціон на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-01 Київ- Знам'янка км 216+000-229+780 (окремими ділянками) відбувся ще 14 березня.

На Черкащині розіграли «дорожніх тендерів» на 260 мільйонів 5

Із 5 підприємств, що подавали документи, до торгів комітетом були допущені 4, за виключенням «ДП Алькор». Попри те, що найдешевшу пропозицію подало товариство «Трансстроймеханізація», тендерний комітет визнав переможцем ТОВ ПБС і ухвалив рішення укласти з ним договір на 78,4 млн. грн.

Своє рішення комітет змінив 4 квітня, відхиливши тендерну пропозицію ПБС, а наступного дня було повідомлено про намір укласти договір із «Трансстроймеханізація», яке запропонувало виконати роботи за 69 млн. грн.

На Черкащині розіграли «дорожніх тендерів» на 260 мільйонів 6

Аукціон на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-01 Київ- Знам'янка на ділянці км 205+280-км213+000 відбувся вчора, 10 травня.

До процедури торгів тендерний комітет допустив 3 з 5 підприємств, завернувши документи ТОВ ПБС та ТОВ "Автомагістраль-Південь".

На Черкащині розіграли «дорожніх тендерів» на 260 мільйонів 7

У ході аукціону найдешевшу пропозицію подало ТОВ «Ростдорстрой»: 73,2 млн при очікуваній вартості у 78,9 млн. грн.. Таким чином товариство в середньому отримає 10,5 млн грн. за один відремонтований кілометр на ділянці.

ТОВ «Ростдорстрой» зареєстроване в Одесі у 2005 році і має статутний капітал у 5,1 млн грн. Фірма записана на віргінський офшор «Сайдлейк Інтернешнл Лімітед». Кінцевими бенефіціарами значаться Олександр Жуков (прописаний в Лондоні), Євген Коновалов, Олександр Рацкевич і Юрій Шумахер (всі троє з Одеси, останній – депутат міськради). Директором підприємства є Олексій Андрюшин.

Підприємство входить до групи компаній «РОСТ», яку в свою чергу зараховують до сфери впливу міського голови Одеси Геннадія Труханова. «Ростдорстрой» вже не перший рік виграє багатомільйонні тендери на ремонти доріг на Одещині, Київщині та Полтавщині.

Як вже писала «Забеба», Служба автомобільних доріг в Черкаській області досі винна «Ростдорстрою» 13,5 млн грн..

Зазначимо, що ще три тендерні процедури по черкаським дорогам державного значення наразі перебувають на етапі прекваліфікації.

На аукціон на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя (через м.Кременчук) на ділянці км 98+000-км 109+600 наразі допущено 3 з 5 учасників, що подали документи: все ті ж ПП «Дорстрой», ТОВ «Трансстроймеханізація» та ТОВ «Главшляхбуд». Очікувана вартість – 131,7 млн грн.

На аукціон на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя (через м.Кременчук) на ділянці км 109+600-км 120+800 допущено 5 з 7 учасників: ПП «Дорстрой», ТОВ «Трансстроймеханізація», ТОВ «Главшляхбуд», ТОВ "Автомагістраль-Південь" та ТОВ «Ростдорстрой». Очікувана вартість – 141,7 млн грн.

На аукціон на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на ділянці км 12+300 - км 23+062 допущено 5 з 6 учасників: : ПП «Дорстрой», ТОВ «Трансстроймеханізація», ТОВ «Главшляхбуд», ТОВ "Автомагістраль-Південь" та ТОВ «Ростдорстрой».

Планувалося, що аукціони мають стартувати ще 18-21 квітня, але наразі їхні терміни «збилися» через розгляд скарг до АМКУ. Про результати тендерів читайте в наступному матеріалі «Забеби».

Про всі підприємства-претенднети на черкаський «дорожний» пиріг можна почитати ТУТ, про те, які дороги планують в цьому році ремонтувати на Черкащині, читайте ТУТ.

Валентин Коваль

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.