Ремонтники розповіли, коли почнуть відновлювати балки Центрального мосту

Ремонтники розповіли, коли почнуть відновлювати балки Центрального мосту

Найближчим часом ремонтна бригада розпочне відновлення аварійних балок Центрального мосту в Дніпрі. Конструкції, які дадуть змогу робітникам працювати під переправою, вже зібрані. Сьогодні або завтра їх опустять під міст.

«Оснащення складається з трьох частин. Є дві конструкції у вигляді букви «С». Їх навішують на міст. На них встановлюється третя частина, на якій і працюють люди», – сказав представник фірми-виробника оснащення Юрій Рогов.

Ремонтники розповіли, коли почнуть відновлювати балки Центрального мосту 1

Після встановлення конструкцій розпочнуться роботи з відновлення балок. Усього їх на мості дев’ять. «Шість балок можна «вилікувати». А три будемо повістю замінювати. Балки майже готові. Наразі ми узгоджуємо з Національною академією наук України їхнє встановлення. Без балок міст просто не може існувати. Завдяки «лікуванню» вони прослужать ще років з 20», – зазначив директор генпідрядної організації Михайло Світлинець.

Ремонтники розповіли, коли почнуть відновлювати балки Центрального мосту 2

Він також додав, що через нещодавню негоду та сніг є невелике відставання від графіка. Але з 10 травня кількість робітників у бригаді збільшать із 70 до 100-110. Це дасть змогу надолужити час та вчасно перейти до ремонту другої половини мосту.

Ремонтники розповіли, коли почнуть відновлювати балки Центрального мосту 3

Наразі на Центральному мості продовжують встановлювати розділові блоки.

Нагадаємо, раніше ремонтники заявили, що без реконструкції Центральний міст за півтора-два роки міг просто впасти.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.