Борис Філатов вимагає від підрядників якнайшвидше перейти до активної фази робіт з добудови Дніпровського метро

Борис Філатов вимагає від підрядників якнайшвидше перейти до активної фази робіт з добудови Дніпровського метро

26 квітня міський голова Дніпра Борис Філатов разом із представниками турецької фірми-підрядника Limak і польськими фахівцями з інженерного нагляду з компанії ILF провів виїзну нараду на будівельному майданчику станції метро «Центральна». Керівник міста наголосив на необхідності створення календарного плану і дотриманні обіцяних термінів виконання робіт.

Борис Філатов вимагає від підрядників якнайшвидше перейти до активної фази робіт з добудови Дніпровського метро 1

За оцінками Бориса Філатова, нинішня ситуація з добудовою метрополітену не є критичною. Наразі на майданчику тривають супутні роботи із заморожування та буріння. Водночас мер закликав партнерів проекту не втрачати час на бюрократичну  тяганину та якнайшвидше перейти до активної фази будівництва – тобто, до бурильно-підривних робіт.

Борис Філатов вимагає від підрядників якнайшвидше перейти до активної фази робіт з добудови Дніпровського метро 2

«Ми зберемося окремо й зафіксуємо усі зобов'язання та календарні терміни станом на зараз, як це було зроблено з реконструкцією Центрального мосту. Є обіцянка бенефіціарів компанії Limak, яку вони давали мені особисто, що з кінця квітня почнуться активні роботи», – зазначив Борис Філатов.

Мер також додав, що у разі порушення зобов'язань на фірму Limak можуть накласти штраф у 200 тис. євро, однак поки такі санкції до генпідрядника не застосовуватимуть.

Борис Філатов вимагає від підрядників якнайшвидше перейти до активної фази робіт з добудови Дніпровського метро 3

На добудову підземки місто чекало понад два десятиліття. Споруджувати метро в Дніпрі почали ще в 1982 році. Із 1995-го в місті функціонують 6 станцій замість 9-ти запланованих. Наразі протяжність Дніпровського метрополітену, який називають найкоротшим у Європі, складає 7,82 км.

Минулого року місто уклало контракт із турецькою компанією Limak, який передбачає добудову 3 нових станцій у центральній частині міста. На гілці з'являться станції «Центральна», «Театральна» та «Музейна». Після завершення робіт довжина метрополітену сягне 11,1 км.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.