Багаті та бідні черкаські депутати: хто як виживає

Багаті та бідні черкаські депутати: хто як виживає

Після того, як був продовжений термін подачі декларацій, депутати Черкаської міської ради продовжили декларувати свої статки. Серед них виявилися справжні аскети, що живуть на зарплату і користуються кредитами, і ті, хто має по кілька дорогих автівок і десятки тисяч доларів готівки. «Забеба» завершує аналізувати статки депутатів Черкаської міської ради.

«Батьківщинівець» заробив із дружиною понад 1 млн грн

Одна з найбільш багатих фракцій у міській раді – виявилася «Батьківщина». Депутати з біло-сердечних продовжують утримувати пальму першості по наявності кешевих грошей.

Депутат міської ради від «Батьівщини» Валерій Міняйло, що є депутатом друге скликання поспіль, на пару із своєю дружиною  задекларували 5 автівок, дві з яких марки «Лексус» були придбані у 2016 році. Два роки тому народний обранець та члени його родини пересувалися лише «Лексусом» та «Тойотою».

Багаті та бідні черкаські депутати: хто як виживає 1

 

Та і статки депутата теж зросли. У 2015 році він разом із родиною заробив 900 тис. грн. Переважно це кошти від ведення підприємницької діяльності. Депутат має відношення до ресторанного бізнесу та роздрібної торгівлі.

Торік він разом із дружиною заробили понад 1,3 мн. грн. Депутат придбав за майже 1,2 млн грн. «Лексус». Такий самий «Лексус» купила і його дружина. Щоправда, як свідчить декларація, вартість автомобіля складала всього 45 тис. грн.

В готівковій формі він зберігає 40 тис. доларів та 30 тис. євро. Якщо перевести це в гривні, то це близько 2 млн в українській валюті

Радикал позичив іншим понад 60 тис. доларів

Депутат від Радикальної партії України Станіслав Лукирич і по сумісництву заступник директора КП «ЧЕЛУАШ» володіє земельною ділянкою і квартирою. Він задекларував автомобіль, придбаний у 2016 році. Вартість  "Фольцвагена"  2011 року випуску – 149 тис. грн.

Багаті та бідні черкаські депутати: хто як виживає 2

Цікавим є те, що два роки тому депутат Лукирич (на той час ще кандидат в депутати) окрім зарплати отримав ще 7 тис. грн. допомоги по безробіттю. Два роки тому він був власником «Лексусу». У нинішній декларації його не зазначено. Ймовірно, що протягом цих двох років автомобіль був проданий.

Окрім того, Станіслав Лукирич є власником великої кількості готівки. Згідно із декларацією радикал має 15 тис. євро, 52 тис. доларів і ще 61 тис. «зелених» він позичив третім особам. Загалом в еквіваленті гривні депутат має на руках 3,5 млн грн.

Депутат Олександр Дишлюк живе на одну зарплату

Олександр Дишлюк потрапив до міської ради під прапорами «Самопомочі», однак через рік залишив фракцію і нині є позафракційним.

Він по суті живе на одну зарплату. Депутат працює регіональним керівником компанії «АКС страхування». Там же, згідно із декларацією, працює і його дружина. Родина володіє квартирою, будинком і земельною ділянкою. У власності депутата автомобіль «Тойота», придбаний у 2015 році.

Багаті та бідні черкаські депутати: хто як виживає 3

На двох Олександр Дишлюк та його дружина заробили 200 тис. грн. Два роки тому їхні статки не перевищували і 90 тис. грн. на рік.

Проте сам депутат тримає в готівковій формі 10 тис. доларів, а його друга половинка – 10 тис. грн.

Депутат від «Самопомочі» має бізнес і не тримає гроші в готівці

Олена Шевченко, депутат від «Самопомочі», заробила торік близько 150 тис. грн. Левова частка доходу – це доходи від підприємницької діяльності. Вона є власником і керівником ПП «САН-КОМ».

Багаті та бідні черкаські депутати: хто як виживає 4

У її власності перебуває квартира, недобудоване житло та автомобіль. Готівкових коштів вона не має.

«Порошенківець» відклав на «чорний день» долари

У Олександра Савенка, депутат міської ради від Блоку Петра Порошенка, після того, як він став народним обранцем, справи покращилися. У майновому плані у нього нічого не змінилося за два роки. Він не має ні землі, ні нерухомості. Є власником автомобіля, придбаного у 2013 році.

Багаті та бідні черкаські депутати: хто як виживає 5

Однак в плані статків, то за два роки він та його дружина заробили вдвічі більше. У 2015 році на двох вони мали 95 тис. грн. А за минулий рік заробили уже 240 тис. грн. Рік тому його було призначено директор комунального підприємства «Черкаська служба чистоти».

Депутат тримає в готівці на «чорний день» 20 тис. доларів США.

Депутат не має кешу, але живе на кредити

А ось депутат від «Самопомочі» Микола Фомич взагалі живе на зарплату і кредити. Його дружина є власником квартири, а він двох паїв у Миколаївській області. Автомобіля у народного обранця не має. За минулий рік Микола Фомич спільно із дружиною заробили 130 тис. грн. У 2015 році його заробіток складав 65 тис. грн.

Він не має готівкових коштів, як більшість депутатів, але справно користується споживчими кредитами. Так він має кредит в Приватбанку на 17 тис. грн. і в «Дельта банку» на майже 12 тис. грн.

Як бачимо, у міській раді працюють депутати, автопарк яких поповнюється шикарними дорогими автомобілями, вони зберігають мільйони готівки, а є і ті, що живуть від зарплати до зарплати і користуються кредитами. Найбіднішими є ті депутати, які не входять до промерської більшості у Черкаській міській раді.

Наші матеріали про депутатів Черкаської міської ради можна почитати ТУТ і ТУТ. Що декларують топ-чиновники Черкаської ОДА – ТУТ.

Володимир Поштовий

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.